Kar Yağışı Bursa'da Ulaşımı Olmusuz Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Kar Yağışı Bursa'da Ulaşımı Olmusuz Etkiledi

Kar Yağışı Bursa\'da Ulaşımı Olmusuz Etkiledi

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan ve kar kalınlığının 175 santime ulaştığı Uludağ'da hava sıcaklığı dün gece sıfırın altında 17 dereceye kadar düştü.

15.01.2012 11:37

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan ve kar kalınlığının 175 santime ulaştığı Uludağ'da hava sıcaklığı dün gece sıfırın altında 17 dereceye kadar düştü. Kar ve tipi nedeniyle Bursa'ya dönüş yolunda uzun kuyruklar oluştu. Tatilciler Uludağ'dan, 35 kilometre uzaklıktaki Bursa'ya araçlarla 7 saatte gelebildi.

Dün başlayan ve gece etkili olan kar ve tipi Bursa'da yaşamı olumsuz etkiledi. Bursa'nın İnegöl ilçesi Mezitler Mevkii'nde kapanan karayolu Bursa'nın Ankara ile ulaşımını gidiş yönünde kapattı. Saatler süren çalışma sonunda karayolu trafiğe sabaha karşı tam olarak açıldı. Kar yağışı nedeniyle Orhaneli karyoluda kapandı. Karayollarına bağlı ekipler bu karayolunu sabaha karşı açabildi.

Buzlanma nedeniyle Bursa'da çok sayıda hasarlı ve yaralamalı kazalar meydana geldi. Merkez Yıldırım İlçesi'nde, 35 yaşındaki Kürşat Alptekin yönetimindeki 16 APA 49 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle sürücüsünün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan alt geçidin havalandırma paneline çarptı. Kazada Alptekin ile birlikte araçta bulunan eşi 33 yaşındaki Merve Alptekin ve oğlu, 6 yaşındaki Alparslan Alptekin yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 acil servis ambulansıyla hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Meteroloji yetkilileri, bugün etkisini kaybeden kar yağışının pazartesi ve salı günü devam edeceğini duyurdu. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kar Yağışı Bursa'da Ulaşımı Olmusuz Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement