Kar yağışı yavaş yavaş geliyor! Marmara'da iki il beyaza büründü - Son Dakika
Güncel

Kar yağışı yavaş yavaş geliyor! Marmara'da iki il beyaza büründü

Balkanlar'da yurda girmeye hazırlık yapan kar yağışı etkili olmaya başladı. Edirne'nin Bulgaristan'a sınır köylerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Balıkesir'de ise bölgenin Uludağ'dan sonra bin 764 metre ile en yüksek rakımına sahip Ulus Dağı'na kışın ilk karı düştü.

30.11.2021 21:27  Güncelleme: 00:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde bulunan Bulgaristan'a sınır köylerde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı köy halkı ve çiftçileri sevindirdi. Hava sıcaklığının 3 derece ölçüldüğü köylerde, kar yağışı etkisini kaybettikten sonra yeniden hızlanarak başladı.

Balkanlar'dan gelen kar yağışı aralıklarla devam ediyor

HALK SEVİNÇLE KARŞILADI

Lalapaşa ilçesinin Hamzabeyli köyünde yaşayan Fırat Avşar, karın yağdığını ve sevinçli olduklarını söyledi. Bir diğer vatandaş Celal Öztürk de, köyün en yaşlılarından biri olduğunu eskiden çok daha fazla kar yağdığını belirtti. Köy halkından Önder Fener de, kısa süren yağışın köy halkı olarak kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

ULUS DAĞI KARLA BULUŞTU

Sındırgı ilçesinde bulunan ve içerisinden endemik bitkiler barındıran Ulus Dağı karla buluştu. İlçe merkezinde yağmur hakim olurken kar yağışı da zirvede bulunan TRT istasyonundan görüntülendi.

Balkanlar'dan gelen kar yağışı aralıklarla devam ediyor

KAR KALINLIĞININ ARTMASI BEKLENİYOR

Kar kalınlığının artması ile birlikte vatandaşların Ulus'ta kar maceralarının başlaması bekleniyor. Sındırgı ilçe merkezinde ise yağmurlu hava hakim olurken, sıcaklık da belirli ölçüde düştü.

Kar yağışı yavaş yavaş geliyor! Marmara\'da iki il beyaza büründü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kar yağışı yavaş yavaş geliyor! Marmara'da iki il beyaza büründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement