Karaaslan: "Tabiat Varlığı Bölgelerinde Kaçak Yapılara Müsaade Etmeyeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Karaaslan: "Tabiat Varlığı Bölgelerinde Kaçak Yapılara Müsaade Etmeyeceğiz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Art niyet barındıran kişilerin doğal, kültürel, tabiat varlığımız diye adlandırdığımız bölgelerde yaptığı kaçak yapılara asla müsaade etmeyeceğiz.

03.11.2018 20:48

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Art niyet barındıran kişilerin doğal, kültürel, tabiat varlığımız diye adlandırdığımız bölgelerde yaptığı kaçak yapılara asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Karaaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle Türkiye'nin turizm bölgelerinde kaçak yapılara asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Son günlerde özellikle Kapadokya'da kaçak yapılar tespit edildiğine işaret eden Karaaslan, şöyle devam etti:

"Kapadokya'da özellikle imar barışını farklı yana çekmeye çalışan kişiler var ne yazık ki. İmar barışı, 31 Aralık 2017'den önce yapılan yapılarla ilgili uygulamadır. Burada bir şişkinlik, bir tıkanmışlık vardı, devlet ile millet arasında çözümlenmesi gereken bir sorun haline gelmişti. İnsanlarımızın bazılarının doğal gaz, su, elektrik gibi en insani imkanlara ulaşamaması gibi bir sorun teşkil ediyordu. Buna çözüm için imar barışı uygulaması getirildi fakat o günden bugüne art niyet barındıran kişilerin doğal, kültürel, tabiat varlığımız diye adlandırdığımız bölgelerde yaptığı kaçak yapılara asla müsaade etmeyeceğiz."

Karaaslan, Kültür ve Turizm Bakanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanının da bu yönde açıklamaları olduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İmar barışı 31 Aralık 2017 yılından önce veya sonra yapılan bu tür yapıları görmezden gelmek değildir. Bütün bu yapıların çok ciddi bir şekilde yıkımı yapılmaktadır. Kapadokya'daki gibi kaçak binalar kültürel varlıklarımızın içinde eğer varsa bunların gereği en kısa zamanda yapılacaktır ve bu tür yapılara asla izin verilmeyecektir."

Karaaslan: "Tabiat Varlığı Bölgelerinde Kaçak Yapılara Müsaade Etmeyeceğiz"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karaaslan: 'Tabiat Varlığı Bölgelerinde Kaçak Yapılara Müsaade Etmeyeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement