Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Karabük'ten Kısa Kısa

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama hazırlıklarının başladığı bildirildi.

06.03.2018 19:49

Karabük Demir Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama hazırlıklarının başladığı bildirildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 3 Nisan 1937 tarihinde genç Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ağır sanayisi olan Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin atılmasıyla, 13 haneli bir köy olan Karabük'ün, bugün modern Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda önde gelen illeri arasında yer aldığı belirtildi.

KARDEMİR ve Karabük'ün kuruluşunun 81. yıl dönümünün kutlanacağı anımsatılan açıklamada, Karabük Valisi Kemal Çeber başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, etkinlikler süresince Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle eğlence bazlı kutlamaların yapılmayacağını ifade edildi.

Vali Kemal Çeber'e ziyaret

Yeşilay Derneği Karabük Şube Başkanı İsmail Karacan ve yönetimi, Yeşilay Dayanışma Haftası kapsamında Vali Kemal Çeber'i makamında ziyaret etti.

Çeber, ziyarette yaptığı konuşmada, insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen alkollü içecekler ve sigara gibi tüm zararlı maddelerin kullanılmasını azaltmak ve hatta hiç kullanılmamasını sağlamak için bilhassa çocuklar ve gençler başta olmak üzere herkesin bu konuda bilinçlendirilmesini amaçlayan derneğin şube başkanı Karacan ve yönetimine başarı diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karabük'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement