Karabükspor, Eskişehirspor Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor - Son Dakika
Spor

Karabükspor, Eskişehirspor Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor

Karabükspor, Eskişehirspor Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor

Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig'in 13.haftasında deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor.

28.11.2013 13:54  Güncelleme: 14:53

Hasan Doğan Tesisleri'nde Teknik Direktör Tolunay Kafkas yönetiminde yapılan antrenmanda kırmızı-mavili takımda, Akhisar Belediyespor maçında sakatlanan Hakan Özmert'in sezonu kapattığı, Lualua'nın ise en az devre arasına kadar tedavisinin devam edeceği öğrenildi.

Antrenman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan teknik direktör Tolunay Kafkas, takımın yavaş yavaş rayına oturduğunu söyledi.

Oyun anlayışı ile ilgili bir sıkıntılarının olmadığını belirten Kafkas, "Akhisar çok iyi bir takım ve orada ilk yarı istediğimiz bir oyun ortaya koyamadık. İkinci yarı istediğimiz oyunu sahaya sürerek galip geldik. Önemli bir deplasman galibiyeti elde ettik. Şimdi ligin flaş ekiplerinden bir tanesi ile oynayacağız. Eskişehirspor oynadığı futbolla, hocasıyla, taraftarıyla ligin önemli bir takımı. Puan almak istiyoruz. İyi oynayacağımızdan kuşkum yok. Takım artık yavaş yavaş rayına oturdu. İstediğimiz oyun anlayışı ile oynayıp sonuca yansıtamıyorduk. Umarım biraz futbol şansı yanımızda olur ve Eskişehir'den puanla döneriz" dedi.

"FUTBOLCULARIMIN PERFORMANSINDAN MEMNUNUM"

Kendileri için bir periyodun çok talihsiz geçtiğini de ifade eden Tolunay Kafkas, "20 puanın üzerinde veya 20 puanda devreyi kapatırsak, ikinciye devreye daha olumlu bakacağımızın sinyalini verebiliriz. Yapacağımız transferlerle de takımı daha iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Bu sene bizim için bir geçiş dönemi. Çok zor oluyor ve bir yapılanma dönemi olacak. Genç oyuncuların katılımı ile iyi oyuncuları da getirerek daha iyi Karabükspor izleteceğiz. Futbol iki kaleler arasında oynanan hatalı bir oyundur. Hata olmazsa gol olması mümkün değil. Son vuruş becerilerini çalışmak için grup olarak ve bireysel çalışmalar yapıyoruz. Önemli olan pozisyona girebilmek. Bir gün bir yerde mutlaka golle sonuçlanacaktır. Bizim için gidişat ve ortaya koyduğumuz oyun anlayışı önemlidir. Biz bunu oturttuk. Çok az bir maçta bocaladık. Futbolcularımın performansından son derece memnunum" diye konuştu.

"GELECEK YABANCILAR TÜRK FUTBOLCULARDAN DAHA İYİ OLMALI"

Hakan Özmert'in sezonu kapatması sonucu orta sahada eksiklerinin olduğunu da vurgulayan Kafkas, "Kesinlikle orta sahaya bir Türk oyuncu alacağız. Gurbetçi oyuncuları takip ediyorum. Milli takımların tabanını iyi bildiğim için çalışıyoruz. Bize uyacak oyuncuları arıyoruz. Benim amacım Karabükspor'u doğru yapılandırmak ve en az 5 yıllık oyuncu kadrosunu oluşturmak. Biz burada olsak da olmasak da yarın Karabükspor'un ayakları üzerinde durması ve yere sağlam basan bir takım olması bizim için çok önemli. Bu oluşumu mutlaka Karabükspor, başta Başkanı, yönetim kurulu ve benle birlikte yapacak. Hem genç oyuncu hem de direkt nokta oynayacak oyuncular da olacak. Gelecek yıl içinde planlarımız var. Sezon sonuna yapacağımız transferler de var. Transferler kolay olmuyor. Bu transferleri yaparak takımı belli bir çizgiye oturturuz. Önemli olan takımların 5-10 yıllık iskelet kadrolarını oluşturmak ve bu da doğru oyunculardan geçiyor. Bazı oyunculara zaman tanımak lazım. Gelen yabancı oyuncunun bizim oyunculardan daha iyi olması lazım. Aynı seviyede ve altında kaldığı zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bize faydası olmayacak oyuncuyla maalesef yollarımızı ayırmak zorunda kalıyoruz. Onların da bunu anlayışla karşılaması gerekiyor. Gelecek oyuncuların bizim oyunculardan daha iyi olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"KARABÜK'Ü BENİMSEYEN İNSANLARI ALMALIYIZ"

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, takımın sol bek oyuncusu İshak ile ilgili kendilerine resmi bir teklif gelmediğine değinerek, "İshak çok iyi bir oyuncu. Belki onunda önü açılabilir. Ederini bulduğu sürece futbolcu da isterse biz burada kimseyi zorla tutup oynatamayız. Biz burayı seven, isteyen ve Karabük'ü benimseyen insanları almak zorundayız ve onlarla yola devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"AZ HATA YAPAN LİGİ GÖTÜRÜR"

Ligin özellikle ikinci yarısının çok zorlu geçeceğini düşündüklerini belirten Kafkas, "İlk 7 takım var ve altta da 10 takım var. Kimin ne olacağı belli değil. Bir anda altıncı bitirebilir, bir anda küme düşebilirsiniz. Böyle bir durum var. Onun için çok dikkatli olmak lazım. Puanlar birbirine yakın, takımlar denk. Az hata yapan bu işi götürecek" açıklamasında bulundu.

SAKAT FUTBOLCULARIN DURUMU

Kulüp Doktoru Mutlu Gürsoy da takımdaki sakat futbolcuların durumu hakkında açıklamlarda bulunarak, "Hakan Özmert'in dizinde ciddi bir sakatlık oldu ve ön çapraz bağları koptu. Cerrahi bir operasyon geçirecek ve sezon sonuna kadar tedavisi sürecek. İlhan Parlak'ta maçta yüklenmeye bağlı dizinde bir ödem gelişti ve iyiye gidiyor. Furkan'da çarpışmaya bağlı adalesinde kortizon olmuştu ve ciddi bir kanama vardı. Oldukça süratli bir şekilde iyileşiyor. Maç kadrosuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Lualua'da uzamış bir spazm oluştu. Daha detaylı incelemeler yapıyoruz. Uzun süre gözetim altında tutacağız" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Karabükspor, Eskişehirspor Maçı Hazırlıklarını Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement