Karahasanlılar 7. Defa Buluştu - Son Dakika
Yerel

Karahasanlılar 7. Defa Buluştu

Karahasanlılar 7. Defa Buluştu

Avrupalı Karahasanlılar Derneği (AKARDER) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen ve 'Toplumsal Sorunlar, Sosyal ve Ekonomik Projeler' temasının işlendiği Karahasanlılar Buluşması, gerçekleşti.

19.08.2013 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupalı Karahasanlılar Derneği (AKARDER) tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen ve 'Toplumsal Sorunlar, Sosyal ve Ekonomik Projeler' temasının işlendiği Karahasanlılar Buluşması, gerçekleşti.

Türköken Köyünde düzenlenen etkinliğe; Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Karahasan köylerine mensup vatandaşlar ile davetliler katıldı.

Derneğin başkanı Kamil Öztaş, bu yıl yedincisini düzenledikleri buluşmaya katılımın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, "Biz değişimin bir gereği olarak, en ileri teknolojiyi çocuklarımıza sunmak, bunun altyapısını onlara sağlamak zorundayız. Ancak ayni zamanda, çocuklarımızın, kendilerine, ailelerine, çevrelerine yabancılaşmamalarını engellemek, teknolojinin esiri olmalarını da da önlemek zorundayız. Teknoloji bize değil, biz teknolojiye hükmedeceğiz" dedi.

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ise ilçedeki görev süresinin sona erdiğini ifade ederek, yaptığı konuşma ile veda etti. Maytalman, "Ben Elbistan'da görevde bulunduğum 3 yıl boyunca bu Karahasanlılar buluşmasına üçüncü kez katılıyorum. Bu gibi organizasyonları önemsiyorum ve devamını diliyorum. Görev değişikliği sebebiyle son katılışım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ise yeni dönemle birlikte belediye hizmetlerinin Karahasan köylerine kadar uzanacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Geleneksel olarak yapılan Karahasanlılar toplantısının bu seneki bölümünde de bu toplantılara katılmak için gayret gösteren bir kardeşiniz olarak, heyecanın kaybolmadığını ısrarla gelenekselleştirildiğini görmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. Karahasalılar, Elbistan'ımızın olmazsa olmazlarındandır. Renkli kişilikleri ile samimi davranışlarıyla lise yıllarımdan çocukluk arkadaşlarımdan, gençlik arkadaşlıklarımdan çok sayıda benim Karahasanuşaklı çok değerli hemşerilerim var. Onlar aracılığıyla bundan 35 yıl önce Karahasanuşalılarla olan sevgimi muhabbetimi buradan bir kez daha yeniliyorum."

Daha sonra programa katılan misafirler kısa birer konuşma yaptılar. Konferans ve plaket takdiminin ardından, yöresel yemek ikramında bulunuldu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karahasanlılar 7. Defa Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement