Karaköse: "Kadınlarımız Bilinçlenmeli ve Kendini Geliştirmeli" - Son Dakika
Yerel

Karaköse: "Kadınlarımız Bilinçlenmeli ve Kendini Geliştirmeli"

Karaköse: "Kadınlarımız Bilinçlenmeli ve Kendini Geliştirmeli"

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajda kadın haklarının önemine ve kadına uygulanan şiddete vurgu yaptı.

07.03.2014 12:53

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajda kadın haklarının önemine ve kadına uygulanan şiddete vurgu yaptı.

AK Parti hükümetleri döneminde kadınların yeni kazanımlar elde etmesi için önemli hamleler yapıldığını belirten Karaköse, kadın hakları konusunda çok uzun yıllardır bekleyen, hatta biriken sorunların gündeme getirildiğini ve büyük bir kısmının da çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından geliştirilen birçok proje ile kadınlara destekler verildiğini kaydeden Karaköse, "Bu projelerle kadınlarımızın şiddetten korunması öncelikli hamle olmuştur. Girişimci kadınlarımıza çok düşük faizle kredi kullanma kolaylığı getirilirken, İş ve Meslek Danışmanları ile kadın istihdamı, iş arayanlara danışmanlık hizmeti verilmesi, kariyer günleri gibi organizelerle kadınlarımıza 70-80 yıldır yapılmayan hizmetler AK Parti iktidarı tarafından gerçekleştirilmiş oldu" dedi.

Sözlerine "Geleceğimizi doğuran kadınlarımızın bu vesileyle '8 Mart Dünya Kadılar Günü'nü kutluyorum" diye devam eden Karaköse, şunları aktardı: "Kadınlara bir gün yetmez, her günün kadınlar günü gibi geçmesini herkesten rica ediyor, başta Adanamız olmaz üzere kadınlara uygulanan her türlü şiddetin durmasını, bitmesini temenni ediyoruz. Kadınlarımız her konuda bilinçlenmeli ve kendini geliştirmelidir. Bunun için 'Mutlu kadın mutlu aileyi, mutlu aile mutlu toplumu oluşturur' diyoruz."

Karaköse, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yarın İstasyon Meydanı'nda konser düzenleyecekleri bilgisini de vererek, "Adana Büyükşehir Adayımız Sayın Abdullah Torun kadınlarımız için Uğur Işılak ve Yonca Lodi'nin katılacağı konser için bizlere yardımcı oldu ve konseri organize etti. Kendisine bu duyarlılığı için müteşekkiriz. Konser programı 8 Mart Cumartesi günü saat 17.00'de başlayacak. Tüm kadınlarımızı, tüm Adanalıları Uğur Mumcu Meydanı'na, eski adıyla İstasyon Meydanı'na bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaköse: 'Kadınlarımız Bilinçlenmeli ve Kendini Geliştirmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement