Karaman Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Karaman Belediye Meclisi Toplantısı

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İbrala Barajı İçme Suyu Projesi'yle musluklardan akmaya başlayan tatlı suyun güvenle içilebileceğini söyledi.

07.08.2018 15:47

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İbrala Barajı İçme Suyu Projesi'yle musluklardan akmaya başlayan tatlı suyun güvenle içilebileceğini söyledi.

Belediye Meclisi toplantısının açılışında konuşan Başkan Çalışkan, İbrala Barajı'ndan arıtılarak şehir şebekesine verilen tatlı suyun son derece sağlıklı olduğunu ve herkesin evlerindeki musluklardan güvenle su içebileceklerini belirtti.

Tatlı suyun geçen hafta itibariyle şehrin büyük bir kısmına ulaştırıldığını belirten Başkan Çalışkan şunları kaydetti:

"Tatlı su şehre rastgele verilmedi. DSİ, Halk Sağlığı ve belediyemizin kendi laboratuvarlarında tahlil edilerek, gerekli kontrollerden geçirilerek şebekeye verildi. Burada şöyle bir sonuç var. Bizim şebeke sistemimizin bazı bölümleri eski. Bu su verilirken şebeke borularından başlayıp depolara kadar gelen hatta yapılan klor yüklemesi ile günlerce sterilizasyon yapıldı. Sonra da tekrar beş defa yapılan klor yüklemesiyle sisteme, yedi binlik depoya ve şehirdeki 35 mahalleye su verildi. İster istemez yoğun klorla birlikte koku ve bununla birlikte bazı lokal bölgelerde geçmişte oluşan tortuların çözülmesiyle, bölgelerdeki kullanım yoğunluğuna bağlı olarak birkaç saatlik suyun renginde geçici değişiklik gözlemlenmiştir. Suyun kaynağında, suyun verildiği yerde kesinlikle bir sıkıntı yok."

Başkan Çalışkan, her gün farklı bölgelerden alınan suyun belediye ekiplerince kontrolden geçtiğini ifade ederek, herkesin evlerinde güvenle ve sağlıklı bir şekilde suyunu içebileceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Karaman Belediye Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement