Karlıova'da Nöbet Kulübelerini Yaktılar - Son Dakika
Güncel

Karlıova'da Nöbet Kulübelerini Yaktılar

Karlıova\'da Nöbet Kulübelerini Yaktılar

Çözüm sürecine destek olmak amacıyla asker ve koruculara ait nöbet kulübelerini yıkarak ateşe verdiler.

05.06.2013 12:52  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-bingöl'ün Karlıova İlçesi kırsal kesiminde asker ve geçici köy korucularının nöbet tuttuğu ve daha önce boşalttığı kulübeler, Diyarbakır ile Bingöl'den gelen BDP ve bazı sivil toplum örgütü üyeleri tarafından yıkılarak, ateşe verildi.

BDP, Barış Anneleri, KESK, İHD, TUHADFED'den oluşan ve kendilerine Demokratik Çözüm Komitesi adını veren yaklaşık 30 kişilik grup, Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne geldi. Daha sonra Karlıova'ya 30 kilometre mesafede bulunan Hacılar ve Sudurağı köylerine giden komite üyeleri, güzergahta bulunan asker ve geçici köy korucularınının daha önce nöbet tuttuğu şu an boşaltılmış olan iki nöbet kulübesini yıkarak, yaktılar.

Grup adına konuşan Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Birtek, çözüm sürecine destek olmak amacıyla asker ve koruculara ait nöbet kulübelerini yıkarak ateşe verdiklerini söyledi. Bu kulübelerde bir daha kimsenin silahlı nöbet tutmamasını istemeyen Birtek, "Bugün buraya geldiğimizde geçiş noktalarında korucular tarafından kazılan mevzileri gördük. Öyle anlaşılıyor ki, bu mevzilerden çekilme çok kısa bir süre önce yaşanmış. Buralardan çekilme ya dün akşam ya da bu sabah olmuştur. Her ne sebeple olursa olsun, bu çekilmelere değer veriyoruz. ve öyle anlaşılıyor ki, bu mevzilerden çekilenler bir daha buralara yerleşmeyeceklerdir. Bizim isteğimiz de budur ve bu süreci hiç kimsenin baltalamaya hakkı yoktur. Bu hakkı kendilerinde görenlerin karşılarında olacağız. Bu süreci kamuoyuna objektif bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz" dedi. - Bingöl/ Karlıova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Karlıova'da Nöbet Kulübelerini Yaktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement