Katar Exxonmobil Açık Tenis Turnuvası'nda Çeyrek Final Maçları Oynandı - Son Dakika
Spor

Katar Exxonmobil Açık Tenis Turnuvası'nda Çeyrek Final Maçları Oynandı

Katar'da düzenlenen ExxonMobil Açık Tenis Turnuvası'nda Ivo Karlovic, Novak Djokovic'i 2-1 yenerek dünya 1 numarası rakibini çeyrek finalde turnuvanın dışına itti.

09.01.2015 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Dünya Turu kapsamında düzenlenen turnuvanın çeyrek final maçları, başkent Doha'daki Uluslararası Halifa Tenis ve Squash Kompleksi'nde rüzgarlı hava koşulları altında yapıldı.

Güçlü servisleriyle tanınan Ivo Karlovic, dünya sıralamasının zirvesindeki Sırp Novak Djokovic'i 6-7, 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-1 yenerek, beklenmedik bir galibiyete imza attı.

Maçta yaptığı 21 "ace"le turnuvaki "ace" sayısını 67'ye çıkaran Hırvat raket, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, rüzgar nedeniyle zorlu bir maç olsa da sakin kalarak oyununa odaklanmaya çalıştığını ve yarı finale yükseldiği için mutlu olduğunu söyledi.

Partneri Filip Krajinovic ile Rafael Nadal- Juan Monaco ikilisine 2-0 (7-6, 6-1) yenilerek elendiği çiftlerden sonra teklerde de turnuvaya veda eden Djokovic ise maç sonucunun "sürpriz" olup olmadığını söyleyemeceğini ancak rakibinin servislerini çok iyi kullandığını dile getirdi.

Sırp tenisçi, Doha'dan sezonun ilk "grand slam"i Avustralya Açık'a odaklanacağı ve saat farkına bir an önce alışmak için çabalayacağını ifade etti.

Günün diğer maçlarında İspanyol David Ferrer, Alman Dustin Brown'ı 6-2'lik setlerle 2-0 mağlup ederek yarı finalde Karlovic'in rakibi oldu.

Dünya 7'ncisi Çek raket Tomas Berdych, Fransız rakibi Richard Gasquet karşısında 6-2 ve 6-1'lik setlerle rahat bir galibiyet elde etti ve adını yarı finale yazdırdı.

İtalya'dan Andreas Seppi de Hırvatistan'dan Ivan Dodig'i 7-5 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek yarı finalde Berdych ile eşleşti.

Yarın teklerdeki yarı final mücadelelerinde Karlovic ile Ferrer ve Berdych ile Seppi korta çıkacak. Çiftler finalinde de Nadal-Monaco ikilisi, Julian Knowle-Philipp Oswald çiftiyle karşılaşacak.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Katar Exxonmobil Açık Tenis Turnuvası'nda Çeyrek Final Maçları Oynandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement