Kavaklı'da Kadınlar İçin Gece Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Kavaklı'da Kadınlar İçin Gece Düzenlendi

Kavaklı\'da Kadınlar İçin Gece Düzenlendi

Kırklareli'nin Kavaklı Beldesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gece düzenlendi.

08.03.2013 11:27

Kırklareli'nin Kavaklı Beldesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle gece düzenlendi. Bir televizyon kanalındaki şarkı yarışmasıyla ünlenen Mehtap Yılmaz, gecede sahneye çıktı ve "Kadına şiddete karşıyız, kadına kalkan eller kırılsın" dedi.

Kavaklı Belediyesi tarafından düzenlenen gecede beldede yaşayan kadınlar bir araya geldi. Geceye Bulgaristan'ın Dobriçka Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülhan Veysel, belediye yöneticileri Sonya Georgieva, Veselka Petrova ve Yoanna Peneva da katıldı. Kavaklı Belediye Başkanı CHP'li İnci Tunç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sorunların daha çok gündeme getirildiğini ifade ederek, "Kadın sadece doğurgan bir varlık değildir. Kadın sadece bir dişi de değildir. Kadın önce insandır. İnsan olmanın tüm değerlerine sahiptir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken Ulu Önder Atatürk'ü bir kez daha sevgi ve saygı ile anıyoruz. Kadına hak ettiği değeri, dünyada pek çok ülkeden evvel seçme ve seçilme hakkını vererek göstermiştir. Her gün gazetelerde, televizyonlarda görüyoruz. Ezilen, şiddete maruz kalan,tecavüze uğrayan, sömürülen, tacize uğrayan, parasız pulsuz çocukları ile sokakta kapı önüne konulan ve mağdur durumda iken hakkını aramasını bilmeyen kadınlarımızı analarımızı kızlarımızı içimiz burkularak her gün televizyonlarda izliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan şarkıcı Mehtap Yılmaz, kadınların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yılmaz, şarkılarını söylerken zaman zaman kadınların masalarına kadar gidip onlarla şakalaştı. Kadına yönelik şiddete karşı olduğunu ifade eden Yılmaz şunları söyledi:

"Kadına kalkan eller kırılsın. Her zamanda kadınların yanındayım, sonuna kadar. Hep güçsüz, savunmasız kadın diye erkek evdeki karısını gücü yetiyor diye döveceğini falan zannediyor ama artık kanunlarımız da var. Kadın sığınma evlerimiz var. Devletimiz bu konu ile ilgili çok yakından ilgileniyor. Kadına şiddete hayır, kadına kalkan eller kırılsın. Türk kadını zaten evinde işini yapıyor. Kadın sabahtan akşama kadar evinde kocasını bekliyor, iş yapıyor, eve geldiğinde de şiddete maruz kalıyorsa o kadın daha ne yapsın."

Her gün kadına yönelik şiddetin arttığını kaydeden Yılmaz eşini dövenlere "hanzo" dediğini belirterek, "Yine kendini bilmez kaba saba adamlar var. Hala da dövmeye devam edecekler. Öyle erkekler var. Biz bitsin demekle de bitmiyorlar zaten. Hala da yapıyorlar. Ben onlara hanzo diyorum. O hanzolar bitmeyecek. Bitmezler, bitirmeye çalıştıkça da daha çok artıyorlar. Kadınlarımız yalnız değiller, güçsüz değiller. Hiçbir zaman altta kalmasınlar. Karşılığını mutlaka verin, gücünüzün yettiği kadar. Affetmeyin; sadece onu diyorum" dedi.

Yaklaşık 2 saat süren konserde kadınlar doyasıya eğlendi.

AÜÜ(LK/CK) - Kırklareli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kavaklı'da Kadınlar İçin Gece Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement