Kaymakam Aydın Gaziantep'in İki Köyünü Gezdi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Aydın Gaziantep'in İki Köyünü Gezdi

Kaymakam Aydın Gaziantep\'in İki Köyünü Gezdi

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep'e bağlı Acaroba ve İskenderli köylerini ziyaret etti.

29.03.2013 14:10

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep'e bağlı Acaroba ve İskenderli köylerini ziyaret etti.

Kaymakam Aydın, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ve Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Ertuğrul ile beraber köylerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi almak ve yapılan çalışmaları yerinde görmek amacıyla Acaroba ve İskenderli köylerine gitti.

Acaroba Köyü'nde yapılmakta olan lisenin son durumu hakkında bilgi alan Kaymakam Aydın, Acaroba Köyü'nde yapmayı planladıkları öğrenci yurduna uygun arsalara yeri için incelemeler yaptı. Daha sonra Acaroba Köyü Saliha Cemil Cahit Güzelbey İlköğretim Okulu'ndaki öğrencileri ziyaret eden Aydın, öğrencilere kitap hediye etti.

Acaroba Köyü'ndeki incelemelerin ardından İskenderli Köyü'ne giden Aydın, Gaziantep İskenderli Köyü İlköğretim Okulu'nun GOAB-DER tarafından yaptırılan Atatürk Büstü'nün açılışını yaptı.

Büst açılış öncesi konuşan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, "Atatürk'ün büstünün burada açılması son derece önem ve değerlidir. Bizi biz yapan bütün özellikleri ortaya koymamız gerekir. Onlardan biri de bizim toplumun geçmişi ile geçmişte emek veren, bizlere rehberlik, liderlik yapan ve bizi biz yapan değerleri ortaya koyan her şeyi ve herkesi yerinde anmaktır. Bize bayrak olarak verdikleri şeyleri ileriye taşımak gerekir. Bu bizim yapmamız gereken en önemli işlerimizden biridir" dedi.

Kaymakam Aydın, eğitimin önemine dikkat çekerek, "Çocukların burada, kendi köylerinde eğitim görmeleri, çocukları burada görmek beni çok mutlu ediyor. Önümüzdeki yıllarda okulun eksikliklerini tamamen gidererek, daha iyi bir eğitim mekanı haline getireceğiz" diye konuştu.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın sözlerine şöyle devam etti:

"Kamu hizmetlerinin çalışmaları içerisinde sivil toplum kuruluşlarını görmeyi önemsiyorum. Demokrasilerde bizim eksik bıraktığımız bir ayak var. O da sivil toplum kuruluşları ayağıdır. Sivil toplum ayağı bir boşluğu, eksikliliği ve yetersizliği nerede görüyorsa zaman ve parasını ortaya koyacak ve kamu görevlilerine biz sizin işiniz için çaba gösterdik siz de yapın diyecek. Bu demokrasilerin olmazsa olmazlarından biridir. Bu açıdan da bu köyde yapılan Atatürk Büstünün bir sivil toplum kuruluşu tarafından yapılmasını önemsiyorum"

Törene katılan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ise, "Mutlu olduğum bir an vardır ki yaklaşık olarak 15 yıldır İskenderli semalarında dalgalanmayan bayrağımız dalgalanmaktadır. Olmayan Atatürk büstümüz GOAB-DER tarafından yapıldı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bizim için en büyük mutluluktur" şeklinde konuştu.

Düzenlenen tören Atatürk Büstünün açılması ile sona erdi.

(BB-

29.03.2013 13: 50: 45

TSI

NNNN - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Aydın Gaziantep'in İki Köyünü Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement