Kaymakam Kaşıkçı, Esnafla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Kaşıkçı, Esnafla Buluştu

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, ilçedeki esnafla bir araya geldi.

16.03.2018 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, ilçedeki esnafla bir araya geldi.

Kaşıkçı, İpekyolu Caddesi üzerindeki bir kafede düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede planlanan alt ve üst yapı çalışmalarının geçen sene başladığını anımsattı.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Kaşıkçı, yaklaşık 300 kilometrelik kanalizasyon hattındaki çalışmaların yüzde 80 seviyelerinde olduğunu belirterek, "Temmuz, ağustos itibariyle de kanalizasyonu tamamlamış olacağız. Yıl sonu itibariyle yaklaşık 300 kilometrelik hat ve 17 bin ton depolarıyla sistemimiz yıl sonuna tamamlanacak. Bunun yanında arıtma sistemi, yaklaşık 200 bin nüfusa hitap edecek projemiz de yıl sonu itibari ile tamamlanacak." dedi.

Dere ıslahının en önemli sorunlardan olduğunu dile getiren Kaşıkçı, şöyle devam etti:

"İhalesi tamamlandı. Bahar ayıyla bu çalışmamızın da startı verilecek. Büyükçay Deresi, artık insanların hafızasındaki bahar ayında sel, yaz ayında koku düşüncesini birkaç yıl sonra unutacağız. Orası tamamen bir yaşam alanına dönüşecek. Etrafları güzelleştirilmiş, ağaçlandırılmış, yürüyüş yolları, oturum alanları ile güzel bir sosyal yaşam alanına dönüşecek. Nisanda sıcak asfalt çalışmasına da başlayacağız. Geniş caddelerimizin tamamında kaldırım yapıyoruz. Diğer yollarda da sıcak asfalt."

İlçede oturulacak sosyal bir alan olmadığını aktaran Kaşıkçı, çalışma kapsamında ilçeyi yaklaşık 50 dönümlük alanda bir şehir parkına kavuşturmak istediklerini ifade etti.

Kaymakam Kaşıkçı, hava şartlarından dolayı çalışmalara geç başlamak durumunda kaldıklarına vurgulayarak, şöyle konuştu:

"En büyük sıkıntımız bu. Yine baktığımız zaman cadde üzerinde ve çarşı içerisindeki inşaatçılarımız, kömürcülerimiz var. Onlarla ilgili de şehrin dışında bir yer tasarlıyoruz. Hem esnafımız hem de insanımız rahat etsin istiyoruz. Hiçbir odamızın kendi mülkü yok. 'Bize arsa lazım' dediler. Biz de dedik ki projenizi hazırlayın arsayla ilgili çözüm geliştirmek bize ait. Sivil toplum kuruluşlarımızın bir arada olabileceği, şehir merkezine yakın, mevcut kamu alanlarından bir yerde arsa yaratacağız. Bunun da şimdiden sözünü verelim, yeter ki oda başkanlarımız projelerini hazırlasın."

"Bütün bakanlıklarımız burada pozitif ayırımcılık yapıyor. Hangi kapıyı bu zamana kadar çalmışsak o kapının kapandığını hiç görmedik. Mutlaka desteğini gördük. " diyen Kaşıkçı, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye genelinde elektrik idaresi artık sistemini, sayaçlarını elektrik direklerine çıkarıp merkezden kontrol etmek istiyor. Biz cep ya da ev telefonumuzu hiç gelip ne kadar kullanmışsın diye bakan var mı, yok. Bu sadece Yüksekova ile ilgili değil bütün Türkiye genelinde Van'ından Hakkari'sine, Şemdinli'sinden Muş'una ya da diğer bölgelere her yerde aynı çalışıyor. Bu anlamda bir çalışmaları var."

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İrfan Sarı da Kaşıkçı'ya destek ve teşviklerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantıya, Yüksekova Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Özcan, Hakkari Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Tekin, Yüksekova Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Nurettin Çalış, esnaf ve bazı muhtarlar da katıldı.

Kaymakam Kaşıkçı, Esnafla Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kaymakam Kaşıkçı, Esnafla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement