Kaymakam Şahin, Zahireciler Sitesi Esnafıyla Görüştü - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Şahin, Zahireciler Sitesi Esnafıyla Görüştü

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, hububatta düşük fiyat iddialarına ilişkin olarak Zahireciler Sitesi esnafıyla bir araya geldi.

31.07.2015 12:04

Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, hububatta düşük fiyat iddialarına ilişkin olarak Zahireciler Sitesi esnafıyla bir araya geldi.

Çubuk Zahireciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nde bulunan ve açık ihalelerin yapıldığı mezat salonuna gelen Şahin, esnaf ve çiftçilerle görüştü.

Daha sonra İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cengiz Akbayrak, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk Ticaret Borsası Başkanı Veli Demir, Zahireciler Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Öztürk, Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Şan ile birlikte hububat alımlarına katılan Şahin, esnafın üreticilerin mallarını almaları konusunda daha hassas olmasını istedi.

Öztürk'ten alımlara ilişkin bilgi alan Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de bir köylü çocuğu olduğunu ve Zahireciler Sitesi'ne daha sık ziyarette bulunacağını söyledi.

Çubuk Ticaret Borsasının yıllardır bu işi en iyi şekilde yaptığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

"Burada ödeme nakit oluyor ve üreticinin ürünü getirdiği zaman kapı kapı dolaşmadan burada rahat bir şekilde satabiliyor. Borsa, mezat sistemiyle çalışan bir yer. Burada bütün üreticiler, ürününün besin değerlerini, ürün değerlerini ekranda görerek alıcıların ne iyi fiyat verdiğini canlı olarak kendisi izliyor. Burası dolu da olsa her ürünün alıcısının sınırlı olduğu, her ürünü farklı insanların aldığı o nedenle herkesin her ürüne aynı fiyat vermediğini öğrendim. Örneğin fiğe 5 kişinin fiyat verdiği, buğdaya 8 kişinin fiyat verdiğini biz de gördük. Herkes emeğinin karşılığını alsın. Burada tüccarlarımız bu işi yıllardan beri yapan kişiler, bundan ekmek yiyen kişiler çiftçi ile dost insanlar, mutlaka çiftçiyi düşünüyorlardır. Ticari faaliyetlerini de buna göre ayarlıyorlardır. Mutlaka ürüne hakkettiği değeri veriyorlardır. Tabii ki bu işi de kendileri hayır için yapmıyorlar. Bunların da ticari bir kazançları söz konusu. Ticari kazançlarını gözeterek çiftçiyi ezmeden, güncel koşullarda fiyat değerleri neyse onun üzerinden alım satım yaptıklarını düşünüyorum. Bu sistemin yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Şunu da tavsiye ediyorum;, lütfen köylümüzün, çiftçimizin emeğine de saygı duyarak fiyatlarımızı oluşturalım."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymakam Şahin, Zahireciler Sitesi Esnafıyla Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement