Kayseri CHP Genel Sekreteri Sındır'dan, Bakan Bozdağ'a Tepki - Son Dakika
Güncel

Kayseri CHP Genel Sekreteri Sındır'dan, Bakan Bozdağ'a Tepki

CHP Genel Sekreteri Sındır'dan, Bakan Bozdağ'a tepkiCHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na yönelik yaptığı eleştirilere, "Şimdi Sayın Bozdağ'ın, aynı şeyi sayın Cumhurbaşkanı için de söylemesi lazım.

06.04.2017 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Sındır'dan, Bakan Bozdağ'a tepki

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na yönelik yaptığı eleştirilere, "Şimdi Sayın Bozdağ'ın, aynı şeyi sayın Cumhurbaşkanı için de söylemesi lazım. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın devletin, Bakanlığın bir töreninde evet kampanyası yapmaları Metin Feyzioğlu'nun yaptığından 10 kat değil, 100 kat daha sakıncalıdır" diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, referandum için 'hayır' kampanyası yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nu eleştirerek, "Sayın Feyzioğlu, kanuna göre 'evet' 'hayır' kampanyası yapamaz. Senin işin o değil ki. Sen işine bak. Bu ideolojik duvarları da yıkmak bizim ana vazifemiz" ifadelerini kullanmasına CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır tepki gösterdi. Sındır şunları söyledi:

"Eğer gerçekten Adalet Bakanıysa Sayın Bekir Bozdağ, şimdi aynı şeyi sayın Cumhurbaşkanı için de söylemesi lazım. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun parti üyeliği var. Parti üyeliğini engelleyen durum var mı? Yok. Bir siyasi partinin faaliyetlerine katkıda bulunabiliyor mu? Bulunabiliyor. Geçmişte de bulunuyordu. Bugün bulunabiliyor mu? Yarın da bulunabilecek mi? Bulunabilecek. Burada ince ayrıntı şudur; Barolar Birliği ve diğer meslek kuruluşları kamu niteliğinde meslek kuruluşlarıdır. Kamu kaynaklarını kullanmazlar. Eğer, kamu kaynaklarını kullanarak yapıyorsa o ayrı meseledir ama Metin Feyzioğlu bir avukat, bir yurttaş olarak, bir seçmen olarak, bir parti üyesi olarak partisinin düşüncesi doğrultusunda hareket edebilmesi onun için bir haktır."

'CUMHURBAŞKANI'NI DA ELEŞTİRMESİ LAZIM'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın devlet imkanları ile yapılan açılış törenlerinde 'evet' kampanyası yaptıklarını ifade eden CHP'li Sındır, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı olarak bir partiye üye değil. Tarafsızlık yemini etmiş bir kişinin, şahsiyetin devletin imkanları ile gidip devletin açılış törenlerinde evet kampanyası yapıyor olmasını da Sayın Bozdağ'ın eleştirmesi lazım. Eğer burada gerçekten Adalet Bakanıysa ve adaletin gereğini yerine getirdiğini düşünüyorsa, bunların hepsini, sayın Başbakanın devletin imkanlarıyla yapılan açılış törenlerinde, bütün o şaşalı açılış törenlerinde evet kampanyası yapmaması lazım. Partinin bir şeyini yapar, Başbakan aynı zamanda partisinin genel başkandır, partinin töreninde konuşur, hakkıdır. Devletin, Bakanlığın bir töreninde evet kampanyası yapmaları Metin Feyzioğlu'nun yaptığından 10 kat değil, 100 kat daha sakıncalıdır. Onlar devleti temsil ediyor. Evet kampanyası, vatandaş arasında üvey evlat muamelesi yapılmaması lazım. Devletin bu konuda vatandaşları arasında ayrım yapmamamsı lazım. Devlet, kimseye üvey evlat muamelesi yapamaz."

Kayseri CHP Genel Sekreteri Sındır\'dan, Bakan Bozdağ\'a Tepki
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri CHP Genel Sekreteri Sındır'dan, Bakan Bozdağ'a Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement