Kayseri'de "Derse Mola Spora Merhaba" Projesi - Son Dakika
Güncel

Kayseri'de "Derse Mola Spora Merhaba" Projesi

Kayseri'de, İl Milli Eğitim ile Gençlik hizmetleri ve Spor İl müdürlükleri, öğrencilerin daha çok spor yapabilmesini sağlamaya yönelik hazırladığı protokol, Vali Orhan Düzgün'ün imzasıyla yürürlüğe girdi.

21.05.2016 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri'de, İl Milli Eğitim ile Gençlik hizmetleri ve Spor İl müdürlükleri, öğrencilerin daha çok spor yapabilmesini sağlamaya yönelik hazırladığı protokol, Vali Orhan Düzgün'ün imzasıyla yürürlüğe girdi.

Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimin kendileri için en önemli öncelikler arasında yer aldığını belirterek, eğitim alan gençlerin de spor yapmasını aynı derecede önemsediklerini kaydetti.

Bu kapsamda İl Milli Eğitim ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürlüklerinin imkanlarını birleştirerek öğrencilerin eğitimlerini destekleyecek sosyal ortaklıklar kurulacağını kaydeden Düzgün, bu işbirliğiyle okul ve kurumlarda spor eğitimi alanların başarısını artırmayı amaçladıklarını aktardı.

Çocukların eğitiminde akademik başarının yanı sıra fiziksel ve ruhsal gelişim açısından da sporun önemli bir yer tuttuğunu bildiren Düzgün, spor yapmanın çocuk ve gençleri dinlendirdiğini ve performansını artırdığı gibi bireysel ve sosyal anlamda geliştirdiğini ve onları kötü alışkanlıklardan koruduğunu kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde spor hayatını devam ettiren birçok gencin önemli başarılar elde ettiğine dikkati çeken Düzgün, bu protokol sayesinde de okullardaki gençler arasından önemli spor organizasyonlarından madalya ile dönebilecek gençler çıkabileceğini belirtti.

Vali Düzgün, işbirliğinin Kayseri'deki okul ve kurumları kapsadığını ve 3 yıl süreyle geçerli olacağını kaydetti.

"Derse Mola Spora Merhaba" temasıyla hazırlanan protokolle, İl Milli Eğitim Müdürlüğü antrenör ve eğitmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ise tesis ve malzeme desteğinde bulunacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayseri'de 'Derse Mola Spora Merhaba' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement