Kayseri İftar Vakti Saat Kaçta? 13 Mayıs Pazartesi İftar Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Kayseri İftar Vakti Saat Kaçta? 13 Mayıs Pazartesi İftar Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Kayseri İftar Vakti Saat Kaçta? 13 Mayıs Pazartesi İftar Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

2019 Ramazan imsakiyesine göre 13 Mayıs Pazartesi Kayseri iftar vakti ne zaman? Oruç tutanlar için Ramazan ayında imsak vakti ve iftar vakti oldukça önem arz ediyor. Peki 13 Mayıs 2019 Kayseri iftar vakti ne zaman?

13.05.2019 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam dini için değerli olan mübarek Ramazan ayının gelmesiyle oruçlar tutulmaya başladı. Müslümanlar için önemli olan bu ayda oruç tutmak çok sevap olduğu için bu ibadetler ellerinden geldiğince doğru bir şekilde uygulamaya çalışıyor. Peki 13 Mayıs Pazartesi günü Kayseri iftar vakti saat kaçta? İşte Kayseri iftar vakti ve haberimizde…

KAYSERİ 13 MAYIS PAZARTESİ İFTAR VAKTİ NE ZAMAN?

Kayseri 13 Mayıs Pazartesi günü için iftar vakti 19.47 dir. Oruç tutanlar bu vakit girdikten sonra oruçlarını açabilir.

NEDEN RAMAZANDA ORUÇ TUTULUR?

Ramazan orucunun hikmetlerinden biri Allah'ın verdiği nimetlerin değerini anlamamıza ve şükrünü yapmamıza vesile olmasıdır. Nimetler bize çeşitli vesilelerle ulaşır. Örneğin bir meyvenin hangi sebeplerle bize ulaştığını düşünelim. Meyve bize gelinceye kadar ağaç, ağaçtan meyveyi toplayan yetiştiricisi, yetiştiriciden onu satan manavına kadar çeşitli vesilelerden geçmektedir.

Bizler çoğu zaman nimeti, bu vesilelerden biliriz. Asıl nimet sahibi olan Cenab-ı Hakk'ı göremeyiz. Asıl teşekküre layık olan Allah (c.c.) yerine, teşekkürümüzü o meyveyi bize ikram eden şahsa ederiz.

Oysa o meyve için arka planda bütün kâinat çalıştırılmıştır. Çünkü o meyvenin olması için güneş olmalı, dünya dönmelidir. Rüzgar esmeli, bulutlar çalışmalıdır. O cansız, renksiz, tatsız, kokusuz toprağa giren cansız bir tohum, canlı bir bitkiye dönüşmekte ve tatlı, renkli, kokulu meyveler vermektedir. Demek ki, bu şuursuz yaratılmışlar şuurlu gibi çalışmalarıyla, bize arka plandaki ilim, irade ve kudret sahibi Cenab-ı Hakk'ı göstermektedir.

Böyle vesilelerle bize gelen nimetlerde, vesilelere önem verip asıl nimet sahibini görmeyenin halini şöyle bir örnekle daha iyi anlayabiliriz:

Bir padişahın elçisi vasıtasıyla, bize bazı hediyeler gönderdiğini düşünelim. Biz hediyeleri veren elçiye bütün teşekkürümüzü yöneltsek, padişahı hiç düşünmesek ve kıymet vermezsek doğru olur mu?

Bu örneğe göre, nimetleri bize ulaştıran vesilelerin hepsi birer elçi gibidir. Asıl mal sahibi Cenab-ı Hakk'tır. Verdiği nimetlere karşılık olarak da bizden şükür istemektedir. İşte O'na teşekkür etmek; o nimetleri doğrudan doğruya O'ndan bilmek, o nimetlerin kıymetini takdir etmek ve o nimetlere kendi ihtiyacımızı hissetmekle olur.

İşte, Ramazan-ı Şerif'teki oruç; gerçek, samimi bir şükrün anahtarıdır. Çünkü normal şartlarda bir mecburiyet yoksa, insanlar hakiki açlığı hissetmez. Açlık olmayınca da nimetin kıymeti bilinmez. Kuru bir parça ekmeğin önemini, tok olan adam, özellikle zengin olsa bilemez ve göremez.

Halbuki iftar vaktinde, o kuru ekmek, bir müminin aleminde çok kıymettar bir ilahi nimet hükmüne geçer ve lezzetinin farkına varılır. En zenginlerden en yoksul birine kadar herkes, Ramazan ayında o nimetlerin kıymetlerini anlamakla, ve şükrünü eda etmekle meşgul olmalıdır.

Hem gündüz, yemek-içmek yasak olduğu için, "O nimetler benim malım değil. Yemek içmekte hür değilim. Demek başkasının malıdır ve ikramıdır. Onun emrini bekliyorum." diye, nimetlerin değerini bilir ve şükreder.

Bu şekilde oruç, çok farklı yönlerden, insanın gerçek görevi olan şükrün anahtarı hükmüne geçer.

Son Dakika Güncel Kayseri İftar Vakti Saat Kaçta? 13 Mayıs Pazartesi İftar Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement