KDP'den Anma Etkinliği - Son Dakika
Yerel

KDP'den Anma Etkinliği

KDP\'den Anma Etkinliği

Kürt Demokratlar Platformu Batman İl Başkanlığı, parti kurucusu Sait Elçi'nin ölümünün 45. Yılında bir anma etkinliği düzenledi.

06.06.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elçi ve arkadaşları anıldı

Batmanda, Kürt Demokratlar Platformu (Platforma Demokratên Kurd) KDP kurucularından Sait Elçi ve arkadaşlarına yönelik bir anma etkinliği düzenlendi.

Bir düğün salonunda gerçekleşen anma etkinliğine Genel Başkan Sertaç Bucak, parti yöneticileri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasıyla başlayan etkinlikte, PDKT kurucularından ve Sait Elçi'nin dava arkadaşlarından Derwéşé Sado, Siyasetçi İbrahim Güçlü, Siyasetçi ve araştırmacı Mehmet Konuk birer konuşma yaptılar.

"BIRAKUJİ İSTEMİYORUZ"

Sait Elçi, M. Latif Savaş ve Muhammed Bege'nin öldürülmelerinin 45. yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikte söz alan Genel Başkan Sertaç Bucak, KDP olarak kesinlikle Kürtlerin birlikteliğinden yana olduğunu belirtti.

KDP'nin tarihsel süreci ve Kürtlerin konumu ile mücadelesi hakkında konuşma yapan Bucak "Bizler kardeşkanının dökülmesine, dünyada hiç kimse ile savaşı istemediğimiz gibi özelde de Kürtler arasındaki ayrışım ve kavgadan yana değiliz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel KDP'den Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement