Keçiören'in Yıldızları'nda "gönüllü" başarı öyküsü - Son Dakika
Güncel

Keçiören'in Yıldızları'nda "gönüllü" başarı öyküsü

Keçiören\'in Yıldızları\'nda "gönüllü" başarı öyküsü

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Havva gibi pusulası başarı olan gençlerimize bilim, sanat ve spor alanlarında, ulusal ve uluslararası başarı gösterebilmeleri için birer nefer olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz.

03.07.2020 11:35  Güncelleme: 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Havva gibi pusulası başarı olan gençlerimize bilim, sanat ve spor alanlarında, ulusal ve uluslararası başarı gösterebilmeleri için birer nefer olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Keçiören Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin kurumsal sosyal medya hesaplarından her hafta perşembe günü yayınlanan "Keçiören'in Yıldızları" isimli programın bu haftaki konuğu, koruyucu aile yanında büyüyen görme engelli milli atlet Havva Elmalı oldu.

Keçiören Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Keçiören'in Yıldızları programı, bir çocuk yuvasında gönüllü olarak çalışan Selma Engin'in, milli atlet Havva Elmalı için koruyucu aile olmaya karar vermesiyle başlayan başarı öyküsünü ele aldı. Görme engelli milli atlet Havva Elmalı, görme engelli milli yüzücü Fatma Tülay Hayran ve Görme Engelliler Atletizm Milli Antrenörü Hasan Deniz Kalaycı'nın katıldığı programda yıldı sporcuların başarı öyküleri anlatıldı. Programda en dikkat çeken başarı hikayesi ise Havva Elmalı'nın anlattıklarıyla tüm gençlere örnek niteliğindeydi.

Önce Türkiye sonra dünya şampiyonu oldu

Açıklamaya göre, Havva henüz dört yaşındayken ona koruyucu aile olmaya karar veren Selma Engin ve ailesi, Havva'nın bir spor branşıyla ilgilenmesi gerektiğine uzmanlar eşliğinde karar verince milli sporcu için atletizmin uygun olduğu konusunda fikir birliğine varılır. Bu süreçten sonra da Havva'nın azim ve gayreti önce Türkiye şampiyonluğu başarısını daha sonra da Uluslararası Paralimpik Komite (IPC) tarafından İsviçre'de düzenlenen IPC Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonası T11 kategorisi 800 metre yarışında 2.44'lük, 1500 metre yarışında 5.29'luk derecesiyle iki altın madalyayı Türkiye'ye kazandırır.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Havva gerek hayat hikayesiyle gerekse atletizmde kazandığı başarılarla hiçbir engelin azim ve gayret karşısında engel teşkil edemeyeceğini tüm dünyaya gösterdi. Havva gibi pusulası başarı olan gençlerimize bilim, sanat ve spor alanlarında, ulusal ve uluslararası başarı gösterebilmeleri için birer nefer olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hedef, 2024 Paris Paralimpik Olimpiyatları'na katılmak

Programda ailesinin ve antrenörünün başarılı olmasında büyük payı bulunduğunu dile getiren Elmalı, çok çalıştıklarını ve bundan sonraki müsabakalarda da emeklerinin karşılığını almayı istediklerini belirtti. Elmalı, "İsviçre'deki IPC Para Atletizm Gençler Dünya Şampiyonasında U17'de rekor kırdım. Görme engellilerde üç madalyayla dönen ilk ben oldum. Yurt dışında ülkemizi temsil etmek, İstiklal Marşını okutmak çok güzel bir duygu. Şimdi de 2024 Paris Paralimpik Olimpiyatları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." açıklamasında bulundu.

Örnek Anne

Anne Selma Engin ise dört yaşından itibaren Havva'ya koruyucu ailelik yapmaya karar verdiklerini aktararak, "O günden bu yana Havva ile hiç ayrılmadık. Bir gün haberlerde görme engelli bir çocuğun dünya şampiyonu olduğunu gördüm. O gün bir şey yapmam gerektiğini anladım. Ardından da Havva spora başladı. Başladıktan 3 ay sonra yarışma vardı orada birinci oldu. Bu durum bizi motive etti. Emeklerimizin karşılığını aldık. Havva'nın kendine öz güveni geldi, engelli çocuklara da örnek oldu." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keçiören'in Yıldızları'nda 'gönüllü' başarı öyküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Depremi Sonrası İyilik Hareketi
    11:26 İzmir Depremi Sonrası İyilik Hareketi

    İzmir depreminde kaybettiği ikiz çocukları adına vakıf kuran Tülin Batmaz, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileriyle bir panelde buluştu. Batmaz, yaşadığı büyük acıya rağmen 'enkazdan doğan iyilik ikizim' hareketini başlatarak, Türkiye'ye örnek oluyor. Vakıf, şimdiye kadar 12 bin çocuğa yardım eli uzattı ve birçok projeye imza attı. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu ile yapılan iş birliği protokolüyle vakıf, üniversitenin imkanlarından yararlanacak ve öğrencilere yönelik çalışmalar yapacak.

  • Kağıthane'de 'Pamuk' isimli ördek taksici tarafından ezilerek öldürüldü
    11:26 Kağıthane'de 'Pamuk' isimli ördek taksici tarafından ezilerek öldürüldü

    Kağıthane'de yaşayan Anahıt Khachatryan, 'Pamuk' isimli ördeğinin bir taksici tarafından ezilerek öldürüldüğünü iddia ederek adliyeye şikayetçi oldu. Khachatryan, ördeğinin canını kaybetmesinin ardından gözyaşları içinde açıklama yaparak, 'Maddi, manevi davacıyım. O bir can, bizim gibi bir can' dedi.

  • Kayseri Süper U-18 Ligi'nde Şampiyonlar Belli Oldu
    11:26 Kayseri Süper U-18 Ligi'nde Şampiyonlar Belli Oldu

    Kayseri Süper U-18 Ligi'nde Kocasinan Şimşekspor ve Talasgücü Belediyespor, U-18 Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi temsil etme hakkı kazandı.

  • AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu
    11:26 AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya Vatandaşlarla İftar Programında Buluştu

    AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Ramazan ayının bereketini ve birlik beraberlik ruhunu pekiştirmek adına düzenlenen buluşmada, Çetinkaya, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Mahalle sakinleriyle samimi bir atmosferde geçen iftar programında, vatandaşlar da belediye başkan adayıyla fikir alışverişinde bulundu.

  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu

    Bolu, 'Patates diyarı' olarak bilinen şehirlerden biri olup, üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates yerine dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye karar verdi. Üreticiler, yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satış fiyatlarını belirleyemiyor.

  • TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi
    11:23 TRT 2'de Yayınlanan Belgesel Dizisi: Tanışma Hikayesi

    TRT 2'de yayınlanan belgesel dizi, kültür sanat dünyasındaki unutulmaz karşılaşma ve tanışma hikayelerini ele alıyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Onur Hüseyin Kılınç'ın üstlendiği dizi, usta fotoğraf sanatçısı Coşkun Aral ve hekim Ercan Kesal gibi isimlerin tanışma serüvenlerini anlatıyor. Dizi, sanatçıların ustalarıyla olan ilişkilerinin sanatlarını nasıl geliştirdiğini gösteriyor.

  • Kayseri Yahyalı'da yangından etkilenen ormanlık alan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı
    11:23 Kayseri Yahyalı'da yangından etkilenen ormanlık alan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı

    Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 2021'de çıkan yangından etkilenen 14 hektarlık ormanlık alan, atılan tohumlarla yeniden yeşermeye başladı. Aladağlar Milli Parkı'nda çıkan yangının ardından bölge temizlendi ve orman ekipleri tarafından yoğun çalışmalar yapıldı. Yaklaşık 150 kilogram tohum atılan alanda, 2,5 yıl sonra fidanlar filizlenmeye başladı. Kayseri Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın, bölgenin koruma altında olduğunu ve ormanlaştırma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

  • Bozbey: Kayapa'ya çöplük yapılmayacak
    11:23 Bozbey: Kayapa'ya çöplük yapılmayacak

    Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kayapa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, Kayapa'da çöplük yapılmayacağını belirtti. Ayrıca Kayapa'ya bağlantı yolunun yapılacağını ve ormanlık alanın korunacağını söyledi.

  • Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı
    11:22 Başkan Böcek, Manavgatlılarla İftar Yaptı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve başkan adayı Muhittin Böcek, Manavgatlı hemşerileri ile iftar yaptı. Başkan Böcek, Manavgat'a yapacakları yeni projeleri anlattı ve Titreyengöl Yenileme Projesi'yle yeni turizm adımları atacaklarını söyledi.


Advertisement