Kemalettin Tuğcu Kabri Başında Anıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Kemalettin Tuğcu Kabri Başında Anıldı

Çocuklara yönelik yazdığı kitaplarla tanınan Kemalettin Tuğcu, vefatının 19. yılında Çocuk Vakfı tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

18.10.2015 19:57

Çocuklara yönelik yazdığı kitaplarla tanınan Kemalettin Tuğcu, vefatının 19. yılında Çocuk Vakfı tarafından düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Tuğcu'nun Çengelköy Mezarlığı'nda bulunan kabri başında yapılan anmaya, Çocuk Vakfı Kurucusu Mustafa Ruhi Şirin, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Tuğcu'nun kızı, oğlu, torunları ve sevenleri katıldı.

Çocuk Vakfı'nın bu vefa ödevini minnetle andığını kaydeden MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Tuğcu'nun kültürel mirasına sahip çıkılmasının önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin Kemalettin Tuğcu'ya vefa borcu olduğunu kaydeden Çocuk Vakfı Kurucusu Mustafa Ruhi Şirin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuğcu'nun çocuklara ve genç kızlara okumayı sevdiren yazar olarak tanındığını belirterek, "Tuğcu, 20. yüzyılın özeti olan fakat yaşadığı dönemde üstü örtülen, görmezden gelinen bir yazarımız. Tuğcu kitaplarıyla 1980'li yılların ortalarına kadar en çok okunan yazarlardan bir olmayı sürdürdü. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni yapılan ilkokullara 'Kemalettin Tuğcu' ismini vermesi için önerilerde bulunduk." dedi.

"Kemalettin Tuğcu Armağanı" hazırladıkları bilgisini de veren Şirin, "Yayınlanmayanlarla birlikte 400'den fazla eseri olan Tuğcu hakkında birçok kanaatin değişeceğini şimdiden söyleyebilirim. İlk kez hakkında uzun bir kronoloji hazırlandı. Kemalettin Tuğcu ile yaşamaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Tuğcu'nun kızı Gül Acır, babasının hayatı boyunca çocukları iyiye yönlendirmek için yazdığını belirterek, "Bazen 'Ben kendim için yazıyorum. İçimdeki çocuğu yazıyorum' derdi. O odadan çıkınca biz odaya koşar, yazı daha daktilodayken okurduk. Kitabın sonunu sorduğumuzda 'Ben de bilmiyorum' derdi. Bazı hikayelerinde bizden de izler vardı" ifadelerini kullandı.

Tuğcu'nun Türk edebiyatında nesillerin değerlerini birbirine aktaran bir isim olduğunu dile getiren Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ise, birçok edebiyatçının çocuk eserleri yazmaya onun sayesinde başladığını söyledi.

Anma etkinliğinin ardından, katılımcılara Kemalettin Tuğcu sokaktaki aile evinde ikramda bulunuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kemalettin Tuğcu Kabri Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement