Kemalpaşa'da Görkemli Festival - Son Dakika
Yerel

Kemalpaşa'da Görkemli Festival

Kemalpaşa\'da Görkemli Festival

Kemalpaşa Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği Altın Kiraz, Kültür ve Sanat Festivali'nin 43.sü renkli görüntülere sahne oldu.

04.06.2013 08:00  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemalpaşa Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Altın Kiraz, Kültür ve Sanat Festivali'nin 43.'sü renkli görüntülere sahne oldu. 9 gün süren festivale Haluk Levent, Linet ve Murat Dalkılıç renk kattı.

43. Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali, Kemalpaşa Dere Mesire alanındaki amfi tiyatroda kutlandı. Festivale, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal, Garnizon Komutanı Jnd.Yzb.Özgür Özgü, Kemalpaşa'nın CHP'li Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ile yaklaşık 7 bini aşkın izleyici katıldı.

Festivalin ilk gününde Haluk Levent, ikinci günüde ise Linet, festivale katılan binlerce kişiyi coşturdu. Festivalin finalinde ise genç kızların sevgilisi Murat Dalkılıç sahne aldı. Eski ve yeni albümünden seslendirdiği bir birinden güzel şarkılarla tören alanını coşturan Dalkılıç, sahne şovu ve dansları ile de izleyicilerden tam not aldı. Festivale, Erzurum Bar Ekibi ile Gürcistan Halk Dansları topluluğunun gösterileri de renk kattı.

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, bu yıl kirazın rekoltesinin düşük olmasına rağmen, coşku içinde bir festival kutladıklarını söyledi. Karakayalı, "Bu yıl mahsul maalesef az. Çiftçimizin borçlarının ertelenmesi için gerekli mercilere başvurumuzu yaptık. Umarım hükümet bu konuda gerekeni yapar ve kiraz üreticisinin borçlarını erteler. Bunun dışında her yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu bir festivali yaşıyoruz. Hedefimiz ilerleyen yıllarda daha güzel, daha çok aktivitelerin yapılacağı ve daha çok sanatçıların katılacağı festivaller için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Her yıl düzenlenen en iyi kiraz yarışmasında, birinciliği Dereköy'den Mustafa Çekin, ikinciliği Sütçüler Köyünden Ramazan Savran, üçüncülüğü ise Bağyurdu'ndan Ali Rıza Erdoğan kazandı.

Kiraz güzeli yarışmasında ise, birinciliği Erem Erkmen, ikinciliği Melis Uzun, üçüncülüğü de Nanuka İştanbolisvili kazandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kemalpaşa'da Görkemli Festival - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement