Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK) - Son Dakika
Güncel

Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK)

Kenan Evren\'i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK)

Kendilerini "Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK)" olarak tanımlayan bir grup, 12 Eylül darbesiyle ilgili görevlendilen Savcı Murat Demir'e, bir mektup gönderdi.

08.04.2011 13:20

Kendilerini " Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK)" olarak tanımlayan bir grup, 12 Eylül darbesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş tarafından görevlendilen Savcı Murat Demir'e, soruşturmanın bir an önce başlatılması için mektup gönderdi.

Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK) nin Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir'e gönderdiği mektupta, 'Şimdi sizin Kenan Evren'in ifadesini almanızı bekliyoruz" denildi.

Aralarında BDP Milletvekili Ufuk Uras, oyuncu lale Mansur ve balerin Zeynep Tanbay'ın bulunduğu 10 kişilik grup, Galatasaray Postanesi önünde basın açıklaması yaptı. Kenan Evren fotoğraflarını ters taşıyan grup adına oyuncu Lale Mansur'un yaptığı açıklamada;

'Askeri darbe teşebbüsü yapmaktan sanık kişiler Silivri'de yatarken, askeri darbeyi fiilen yapmış, bunca masumun kanına girmiş olan Kenan Evren ve arkadaşlarının ifadesini almayı artık geciktirmeyin. Bizler, fiili imkansızlık nedeniyle, 30 yıldır beklettiğimiz şikayet dilekçesini, darbecileri koruma kalkanı kalktıktan sonra, bir saniye bile bekletmeden savcılığa verdik. Dosyamızı an be an takip ettik. Bir gelişme olmayınca, toplanıp adliyeye gittik. Savcıyı göreve davet ettik. Olmadı, yine toplandık. Adalet Bakanı'nın bir şeyler yapmasını istedik. Kendisinden söz aldık. Ama bakıyoruz ki, şikayet dilekçemizi verdiğimiz tarihin üzerinden 7 ay geçmiş. Kenan Evren'in ifadesi hala alınmamış. Bütün Türkiye arkanızdadır" diye konuştu. Açıklama sonrası grup, Savcı Murat Demir'e gönderecekleri mektuplarla birlikte Galatasaray Postanesi'ne gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kenan Evren'i Koruyanları İzleme Komitesi (KEKİK) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement