Kılıçdaroğlu'ndan Vekillere Fıkralı Mesaj - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Vekillere Fıkralı Mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı öncesinde parti genel merkezinde milletvekillerini dinledi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı öncesinde parti genel merkezinde milletvekillerini dinledi.

18.02.2012 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı öncesinde parti genel merkezinde milletvekillerini dinledi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı öncesinde parti genel merkezinde milletvekillerini dinledi. Yaklaşık 7 saat süren toplantıda milletvekilleri tüzük taslağı konusundaki düşüncelerini aktardı. Milletvekilleri sözlü olarak sundukları önerilerini 23 Şubat'a kadar da tüzük komisyonuna yazılı olarak iletecek.

-VEKİLLER TÜZÜK TASLAĞINI KONUŞTU-

CHP Genel Başkanı, 26-27 Şubat'ta yapılacak kurultay öncesinde parti genel merkezinde milletvekilleriyle buluştu. Toplantının başında Kılıçdaroğlu kısa bir konuşma yaptıktan sonra sözü Genel Başkan Yardımcısı Atila Emek'e verdi. Ardından vekiller daha önceden kendilerine gönderilen tüzük taslağı konusundaki görüşlerini aktardı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda, "MYK kararı ile üyelik" başlıklı 12. maddede genel başkanca önerilen kişilerin parti yararı açısından üye yazılması konusunda bazı öneriler oldu. Bazı vekiller, söz konusu kişilerin seçilme hakkı olmasını ancak süresi dolana kadar seçme hakkı olmamasını istedi. Buna gerekçe olarak da bu durumun istismar edildiğini ifade ettiler.

Önseçim maddesi konusunda konuşan bazı vekiller de, "Genel Merkez'in elinde esneklik olsun", "Önseçim yapılacak yerlerde önseçim yapılsın", "belediye başkanlıkları konusunda sadece önseçim belirleyici olmasın, anket ve kamuoyu araştırması da yapılsın" önerilerini dile getirdi.

Toplantıda kadın kotasının yüzde 25'den yüzde 33'e çıkartılması da talep edildi.

-KILIÇDAROĞLU TOPLANTININ SONUNDA FIKRA ANLATTI-

Edinilen bilgiye göre toplantının sonunda Kılıçdaroğlu, bir fıkra anlattı. Fıkraya göre bir balıkçı, deniz kenarında "burada taze balık satılır" diye bir tabela asmış, birisi gelmiş 'zaten belli burası" diyerek "burada" kelimesini kaldırmış, bir başka kişi "deniz kıyısında bayat balık olmaz ne gerek var taze kelimesine" demiş, balıkçı taze kelimesini de kaldırmış, bir başka kişi, 'zaten balık sattığın belli" demiş ve balık kelimesini de tabeladan kaldırınca tabelada sadece "satılır" kelimesi kalmış. Ardından bir başka kişi gelmiş "ne demek satılır, yazsana balık" demiş, bir başka kişi de "taze balık nerede satılır" demiş. Son gelen de tabelayı "burada taze balık satılır" diye yazsana demiş. ve tabela ilk haline gelmiş.

Fıkrayı anlatan CHP Genel Başkanı'nın siyasette eleştiri olacağını ancak bunlara hoşgörüyle bakılması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.

-"GENÇLERİ VE KADINLARI KAZANMAMIZ LAZIM"-

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, vekillere, "Örgütler dinamik olsun. Gençlerin ve kadınların siyasete katılımı sağlansın. Gençleri ve kadınları kazanmamız lazım" dedi. CHP Genel Başkanı, vekillerden Meclis Genel Kurul çalışmalarına daha çok katılmalarını da istedi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Vekillere Fıkralı Mesaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement