Kıraç'ta, Ekipler Bölgede Gezen Başı Boş Köpekleri Topladı - Son Dakika
Güncel

Kıraç'ta, Ekipler Bölgede Gezen Başı Boş Köpekleri Topladı

Kıraç'ta, 5 Yaşındaki Serhat'ın Kuduz Bir Köpek Tarafından Isırıldıktan 13 Gün Sonra Hayatını Kaybetmesinin Ardından Harekete Geçen Ekipler, Bölgede Gezen Başı Baş Köpekleri Toplayarak Havyan Barınmaevine Götürdü.

05.10.2007 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kıraç'ta, 5 yaşındaki Serhat'ın kuduz bir köpek tarafından ısırıldıktan 13 gün sonra hayatını kaybetmesinin ardından harekete geçen ekipler, bölgede gezen başı baş köpekleri toplayarak havyan barınmaevine götürdü.

Kıraç'ta 5 yaşındaki Serhat Karabıçak'ın kuduz bir sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmesinin ardından yetkililer harekete geçti. Mahalle sakinleri ve talihsiz Serhat'ın ailesi herhangi bir bulaşıcı hastalık ihtimaline karşılık yetkililer tarafından hastaneye götürülerek aşıları yapıldı.

Ardından Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü yönetimindeki veteriner hekimler ve diğer yetkililer bölgede gezen başı boş köpekleri toplamak için operasyon gerçekleştirdi. Ekipler kaçan köpek yavruları koşarak yakalamaya çalıştı. Bir yandan kendilerinden kaçan yavru köpekleri kovalayan ekipler, diğer yandan ellerine aldıkları kancalarla büyük köpekleri yakaladı. Sokaklardan tek tek toplanan köpekler aracın bagajına konularak Büyükçekmece'deki hayvan barınmaevine götürüldü. Barınmaevindeki köpeklerin

saldırgan tavırları dikkat çekti.

Operasyonu yerinde izleyen Kıraç Belediye Başkanı Hamit Öncü, olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Bölgemizde çok sayıda köpek var bunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden Şehnaz Yıldırım ise 9 yıldır Kıraç'ta oturduğunu belirterek, "Bahçede otururken bir köpeğin saldırısına uğradım. Beni ayağımdan ısırdı. Ondan tekme atarak kurtuldum. Hastaneye gittim düzenli bir şekilde kuduz aşısın yaptırdım. Son birkaç aydır kuduz vakaları duyuyorum. Köpeğin beni sırıdığı dönemde civar sokaklarda aynı köpek 9 kişiyi daha ısırmış. Çevrede çok fazla köpek var" diye konuştu.

Öte yandan, Büyükçekmece İlçe Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 2002-2006 yılları Temmuz ayı arasında kuduzla mücadele kapsamında 561 adet köpeğin toplandığı, 323 adet köpeğin kısırlaştırıldığı, 728 adet aşılamanın yapıldığı (kuduz-kene-bit-pire-kist), 29 adet kuduz karantinanın alındığı, 2 adet karantinanın devam ettiği, 38 adet acil müdahalede bulunulduğu belirtildi.

(CC-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kıraç'ta, Ekipler Bölgede Gezen Başı Boş Köpekleri Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement