Kırgızistan'dan Esen Yeller" Dans ve Müzik Gösterisi - Son Dakika
Yerel

Kırgızistan'dan Esen Yeller" Dans ve Müzik Gösterisi

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, TÜRKSOY'un Türk halklarının kardeşliği için çalışan en eski uluslararası örgüt olduğunu söyledi.

13.05.2015 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, TÜRKSOY'un Türk halklarının kardeşliği için çalışan en eski uluslararası örgüt olduğunu söyledi.

Kaseinov, Gümüşhane Belediyesi, TÜRKSOY ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) işbirliğinde, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen, " Kırgızistan'dan Esen Yeller" dans ve müzik gösterisinin açılış bölümünde yaptığı konuşmada, TÜRKSOY'un 1993 yılında kurulduğunu belirtti.

TÜRKSOY'un kurulduğu günden itibaren ortak Türk kültürünün ortaya çıkartılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve insanlık tarihinde layık olduğu yeri alması için emsalsiz çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Kaseinov, "TÜRKSOY, Türk halklarının kardeşliği için çalışan en eski uluslararası örgüttür. TÜRKSOY'un kurucu üyesi olan Kırgızistan, aynı zamanda en aktif üye ülkelerimizden biridir" dedi.

Kaseinov, davetlilerin konserde Kırgızistan'ın zengin kültürüyle tanışacağını vurgulayarak, "Müzik ve halk dansları ile Tanrı Dağları'ndan buraya bir sanat esintisi ulaşacak. Bu sayede aramızdaki kardeşlik bağlarının daha sağlamlaşacağına, geleceğimizin inşası çalışmalarına katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, İslam ülkelerinin önündeki tek çıkış yolunun Türk milletinin birliği, beraberliği ve güçlü olmasından geçtiğine işaret etti.

Kaseinov, konuşmaların ardından, Üstün ve Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'e kalpak hediye etti.

Türk ve Kırgızistan bayraklarının açıldığı programa, AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik, Kırgız dansçıların müzik ve dans gösterisinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırgızistan'dan Esen Yeller' Dans ve Müzik Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement