Kırklareli Tuğrul Türkeş: Babamın Partisiyle Ilgimi Nasıl Keseceksin? - Son Dakika
Güncel

Kırklareli Tuğrul Türkeş: Babamın Partisiyle Ilgimi Nasıl Keseceksin?

Tuğrul Türkeş: Babamın partisiyle ilgimi nasıl keseceksin?

26.03.2017 17:24

Tuğrul Türkeş: Babamın partisiyle ilgimi nasıl keseceksin?

BAŞBAKAN Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Herkesin bir partisi vardır. Partisi ile bağının inkar etmesinin de manası yoktur. Ama cumhurbaşkanlığı gibi üst ve kritik bir görevde olan bir insan verdiği kararlarda ve uygulamalarda tarafsız olması beklenir ve tarafsız olmalıdır. Partiler üssü davranmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi benim 40 yıllık babamın partisi, nasıl benim ilgimi keseceksin, mümkün mü?? dedi.

Kırklareli'de partisinin il teşkilatının düzenlediği 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' konferansına katılmak için kente gelen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Kırklareli Valisi Esengül Civelek'i makamında ziyaret etti. Türkeş, ziyaretin ardından konferans vereceği otele geçti. Tuğrul Türkeş, konferansta yaptığı konuşmada, "Bu halk oylamasını anlamak için tarihimizi bilmemiz gerekiyor. Türkiye'de temsili bir cumhurbaşkanlığı var idi, meclisin seçtiği. İktidara gelen partisine yakın bir cumhurbaşkanını seçiyordu. Bu nedenle cumhurbaşkanını halk seçsin dedik. Türkiye'de 'Yenilen pehlivan güreşe doymaz' gibi güzel bir kelime var. Seçimi kaybedenler, seçimi kazananı haksız yere itham ederler. 'Halk cahil, anlamadığı halk kandırıldı, oyu alındı, satıldı' gibi kelimeleri siyasette hep duyuyoruz. Türkiye'de meclisin seçtiği bir cumhurbaşkanlığı vardı. İktidara gelen partisine yakın bir cumhurbaşkanını seçiyordu. Bu nedenle cumhurbaşkanını halk seçsin dedik? dedi.

"MHP İLE BAĞIMI KİMSE KESEMEZ"

Herkesin bir siyasi görüşünün olduğunu belirten Türkeş, şöyle konuştu: "Herkesin bir partisi vardır. Partisi ile bağının inkar etmesinin de manası yoktur. Ama cumhurbaşkanlığı gibi üst ve kritik bir görevde olan bir insan verdiği kararlarda ve uygulamalarda tarafsız olması beklenir ve tarafsız olmalıdır. Partiler üssü davranmalıdır. Bu bir ahlak ve etik meselesidir. Yoksa ben kanunu yazdım partisiyle ilgisini kestim. Kesemezsiniz. 18 aydır AK Partideyim ve başbakan yardımcısıyım. Milliyetçi Hareket Partisi benim 40 yıllık babamın partisi, nasıl benim ilgimi keseceksin, mümkün mü?. Yo artık sen gittin. ya 40 yıllık hukukum var. Ben Anayasayla yazdım ilgin olamaz, böyle bir şey yok ya. Siyaseti insanlar için yapıyoruz. İnsanların daha iyi yönetilmesi için yapıyoruz. Gerçek çi olunması lazım. Gerçekçi olunmayan şeyler tutmaz?

"YALAN SÖYLEMENİN FAYDASI YOK"

Tuğrul Türkeş, yeni anayasaya ilişkin bir çok olumsuz şey söylendiğini belirterek, 'Televizyonlarda yeni Anayasa'ya ilişkin akıl almaz şeyler söyleniyor ki, ben hayretler içinde takip ediyorum. Bunlardan bir tanesi 18 yaş milletvekili. Gençliğe seçilme, seçme hakkı veriyorsun, askerlik hükümlüğü getiriyorsun, her sorumluluğu veriyorsun o yaşta bir tek karar verme mekanizmasında sana yer vermem diyorsun. Bu doğru bir davranış değil. Kaldı ki bizi eleştiren çoğu batı hayranı arkadaşların kulakları duysun diye söylüyorum; dünyada 51 ülkede seçilme yaşı 18'dir. Örnek Almanya, Belçika, Hollanda, İngiltere, Finlandiya. Yıllardır dünyada 51 ülkede seçme ve seçilme yaşı 18'dir. Bu 18 yaşında 600 milletvekili yapılacak anlamında değil. Erken emeklilik gibi bir şeyde söz konusu değil. Benim kardeşimde 4 sene milletvekilliği yaptı ama emekli olamadı. Bunu söyleyen muhalefetteki liderlere, şahıslara bir sorun bakalım, bu nasıl oluyor diye. Yalan söylemenin pratikte bir faydası yoktur' Tuğrul Türkeş, konferansın ardından AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı binasına geçerek, partililerle bir araya geldi.

Kırklareli Tuğrul Türkeş: Babamın Partisiyle Ilgimi Nasıl Keseceksin?
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklareli Tuğrul Türkeş: Babamın Partisiyle Ilgimi Nasıl Keseceksin? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement