Kırşehir Halk Eğitimi Merkezi'nde Yeni Kurslar - Son Dakika
Yerel

Kırşehir Halk Eğitimi Merkezi'nde Yeni Kurslar

Kırşehir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde yeni kurslar açılmaya devam ediyor.

02.01.2012 14:03

Kırşehir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde yeni kurslar açılmaya devam ediyor.

Halk Eğitimi Merkezi'nde, İŞKUR Kırşehir İl Müdürlüğü ile işbirliğinde açılan düz dikiş makineci kursu ile motorlu taşıt sürücü kursları için direksiyon eğitici yetiştirme kursu açıldı.

Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Osman Dulkadir, yaptığı açıklamada, merkezde kurs açılmasını isteyen vatandaşların müracaat etmeleri gerektiğini, talep sayısına göre kursları açtıklarını ve kursların içeriğine göre 60, 120 ya da 280 saat sürelerde eğitimlerin verildiğini söyledi.

Dulkadir, kurslara katılmak isteyen ve talepte bulunan vatandaşlara kapılarının her zaman açık olduğunu dile getirerek, bilgisayar laboratuvarının da halka açık olduğunu ve vatandaşların istedikleri zaman bu laboratuvarlardan yararlanabileceğini belirtti.

Vatandaşların talepleri doğrultusunda kurslar açtıklarını ifade eden Dulkadir, şunları kaydetti:

"Gençlik Merkezimizle ortaklaşa yaptığımız programla enstrüman çalma kursları açtık. Kurslarımızın süreleri sınırlı. Bir kısmı 60 saat, bir kısmı 120 saat, bir kısmı da 280 saat olabiliyor. Bunlar faaliyetlerine, modül programlarına göre değişmekte. Kursun içeriğine göre süresi var. Kurs almak isteyen vatandaşlarımızın öncelikle bize gelip müracaat etmesi gerekiyor. Müracaatlar doğrultusunda talepler arttığı sürece mesaj yoluyla kursun açılacağı bilgisini veriyoruz ve kursumuzu açıyoruz. Vatandaşlarımızın bir kısmı iş umuduyla geliyor. Daha çok teknik kurslara yöneliyorlar. Bir kısmı da kendisini yenilemek için geliyor. Üniversite öğrencilerimiz daha çok bilgisayar ve yabancı dil kurslarını tercih ediyor. Hatta orta yaşlı ya da yaşlı diye nitelendirdiğimiz insanlarımız da var. Kişi kendisinde bir bilgi eksikliği görüyor ve bunu tamamlamak istiyor. Bu açıdan bizim kapımız her zaman açık. Ayrıca bilgisayar laboratuvarımız da halkımıza açık. Halkımız istediği zaman gelerek bilgisayar laboratuvarından faydalanabilir."

- KIRŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırşehir Halk Eğitimi Merkezi'nde Yeni Kurslar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement