Kızına Soğan Atan Babaya 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kızına Soğan Atan Babaya 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı

Antalya'da annesiyle yaşayan kızına soğan attığı iddia edilen babaya hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Küçük kız, babasının soğan attığı sırada babaannesinin ''Soğan atma, kilosu pahalı'' diye seslendiğini söyledi.

20.10.2018 11:58  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde annesiyle yaşayan kızı A.T.'ye (9) şiddet uyguladığı iddia edilen Atila T. hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. A.T. duruşmada, "Anneanneme gitmek istedim ama babam izin vermedi. Israr edince bana doğru pet şişe ve soğan fırlattı. Babaannem ise 'Soğan atma, kilosu pahalı' dedi" diye ifade verdi. Baba Atila T. ise "Kızımın anlattığı gibi bir olay hiç yaşanmadı. Kızımı annesi bana karşı dolduruyor." dedi.

PET ŞİŞE VE KURU SOĞAN FIRLATTI

Babası ve annesi boşandığı için Manavgat ilçesi Side Mahallesi'nde annesi Ayfer T. ile yaşayan 6'ncı sınıf öğrencisi A.T., geçen temmuz ayında ziyaretine gelen babası Atila T. ile Denizli'nin Buldan ilçesine gitti. Bir süre babasıyla kalan A.T., aynı ilçede oturan anneannesini ziyaret etmek istediğini söyledi. İddiaya göre, baba Atila T., kızına tepki gösterdi. Atila T. ardından eline geçirdiği su dolu pet şişe ve kuru soğanları kızına fırlatıp, tokat attı.

Kızına Soğan Atan Babaya 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı

BASİT YARALAMA SUÇUNDAN İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayın meydana geldiği günün akşamı bir yolunu bulup anneannesinin evine giden A.T., yaşadıklarını anlattı. Anneannesi torununu yanına alıp polis merkezine giderek eski damadı Atila T.'den şikayetçi oldu. A.T.'ye sağlık merkezinden darp raporu verildi. Baba Atila T. hakkında, 'basit yaralama' suçundan Buldan Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. Ardından asliye ceza mahkemesinde dava açıldı.

Side'de yaşayan A.T.'nin davayla ilgili ifadesi, Manavgat 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde annesi Ayfer T., avukatı ve sosyal hizmet uzmanı eşliğinde alındı. A.T. ifadesinde şunları söyledi:

''SOĞAN ATMA, KİLOSU PAHALI''

"Babam ile annem ayrıdır, ben normalde annemin yanında kalıyorum. Babam beni görmek için Manavgat'a gelmişti. Yanına alarak beni Buldan'a götürdü. Beni Buldan'da oturan anneanneme götürüp götüremeyeceğini sordum. O da bana 'Götürürüm' diye söz vermişti. Olay günü anneanneme gitmek istedim ancak kendisi izin vermedi, ben de ısrar ettim. Bana doğru yarım su dolu pet şişeyi fırlattı, elime denk geldi. Sonrasında (sağ kolunu göstererek) buraya vurdu. Ardından babam soğan fırlattı o da sol koluma denk geldi. Babaannem ise 'Soğan atma, soğanın kilosu pahalı' dedi."

''BABAMDAN ŞİKAYETÇİYİM''

Babasının fırlattığı pet şişenin vücudunda isabet yerleri işaret ederek tek tek gösteren A.T., "Gece vakti 'Aşağıdan eşyalarımı alacağım' diyerek indim ve haberleri olmadan anneannemin yanına gittim. Babamdan şikayetçiyim" diye konuştu.

Kızına Soğan Atan Babaya 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı

ANNE: KIZIM, BABASI İLE GÖRÜŞMEK İSTEMİYOR

A.T.'ye ifadesi sırasında eşlik eden sosyal hizmet uzmanı Hacer Büşra Kutluca ise küçük kızın kendini ifade ederken, yeterli sürede göz teması kurabildiğini, anlatımlarıyla beden dilinin uyumlu ve yüksek farkındalığının olduğunu, beyanlarına itibar edilebileceğini belirtti.

A.T.'nin annesi Ayfer T. ise eşiyle boşandıklarını, kızının velayetinin kendisinde olduğunu söyleyerek, "Ben kızım adına şikayetçiyim. Davaya katılmak istiyorum. Ne zaman babası ile görüşme olsa kızım istemiyor" dedi.

Kızına Soğan Atan Babaya 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı

BABA: KIZIMIN ANLATTIĞI GİBİ BİR OLAY HİÇ YAŞANMADI

A.T.'nin babası Atila T. ise eski eşinin ve eşinin ailesinin kızına baskı yaptığını savunarak, mahkemede anlatıldığı gibi bir olayın yaşanmadığını öne sürdü. Kızının bir gün önce hastanede olan anneannesine gittiğini, ertesi gün tekrar gitmek isteyince kendisinin izin vermediğini söyleyen Atila T., "Kızımın anlattığı gibi bir olay hiç yaşanmadı. Kızımı annesi bana karşı dolduruyor. Hatta kendi yanlarından giderse 'Yetiştirme yurdunda kalırsın, orada sana her gün eziyet ederler' diyerek korkutuyorlarmış. Bunu bana kızım anlattı. Zaten velayetini almak için Manavgat'ta ayrı bir dava açtım" diye konuştu.

Kızına Soğan Atan Babaya 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızına Soğan Atan Babaya 2 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa'da Üniversite Öğrencisini Öldürme Davası Gerginlikle Devam Ediyor
    13:47 Manisa'da Üniversite Öğrencisini Öldürme Davası Gerginlikle Devam Ediyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kaçırmaya çalıştığı üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz'ü sırtından vurarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan direksiyon eğitmeni tutuklu Önder Lafçı hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Duruşma sırasında Kırgöz'ün ailesi ile sanık ailesi arasında mahkeme salonunda başlayan gerginlik adliye önüne taşarken Kırgöz ailesinin avukatı Yalçın Arcak, mahkeme çıkışında sanık yakınlarının üzerine yürüdü. Davanın ertelenmesi sonrası adliye önünde yaşanan gerginlikte polis ekipleri müdahale etti. Kırgöz'ün annesi Zeynep Kırgöz ise adaletin yerini bulmasını ve suçluların cezalandırılmasını istedi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Toplu İş Sözleşmesi İçin Eylem Yaptı
    13:47 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Toplu İş Sözleşmesi İçin Eylem Yaptı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan Belediye İş Sendikası üyesi bir grup işçi, iki ayı aşkın süredir devam eden Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamadığı gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde toplanarak taleplerini dile getirdi.

  • Falih Rıfkı Atay'ın Vefatının Ardından 53 Yıl Geçti
    13:47 Falih Rıfkı Atay'ın Vefatının Ardından 53 Yıl Geçti

    Türk edebiyatının üretken isimlerinden biri olan gazeteci, yazar ve siyasetçi Falih Rıfkı Atay'ın vefatının üzerinden 53 yıl geçti. Atay'ın hayatı, edebi çalışmaları ve siyasi kariyeri hakkında bilgiler verilmektedir. Ayrıca, Atay'ın Türk edebiyatına ve ülkenin kurtuluşuna dair önemli katkıları da vurgulanmaktadır.

  • Galatasaray Kıyafet Hırsızlığı Davasında Mütalaa Açıklandı
    13:46 Galatasaray Kıyafet Hırsızlığı Davasında Mütalaa Açıklandı

    Galatasaray Spor Kulübünün futbolcu ve teknik heyeti için özel üretilen kıyafetlerin çalınarak internet üzerinden satıldığı iddiasıyla yargılanan 6 sanığın davasında mütalaa açıklandı. Mütalaada, çalınan ürünlerin satışa sunulduğu internet sitesi üzerinden yapılan yazışmalar sonucunda, ürünleri satışa koyan kişilerin Galatasaray Futbol Kulübü'nde çalışan sanıklar olduğu tespit edildi. Ayrıca, yapılan aramalarda çalıntı ürünler ele geçirildi ve bu ürünlerin büyük bir kısmının orijinal ve piyasada bulunmayan ürünler olduğu belirlendi. Mütalaada, sanıkların zincirleme şekilde hırsızlık suçundan cezalandırılmaları talep edildi.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Dilovası'nda Tabancalı Saldırı Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    13:45 Dilovası'nda Tabancalı Saldırı Sonucu Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde, otomobilinden indiği sırada husumetlisi tarafından tabancayla vurulan Emre Taşdemir, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:44 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 artışla 8.852,28 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 134,16 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,70, hizmetler endeksi yüzde 1,03, teknoloji endeksi yüzde 3,26, sanayi endeksi yüzde 1,21 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 154 dolar olarak belirlendi.

  • Adana'da Eşini Darbettiği İddia Edilen Sanık Hakkında Dava Açıldı
    13:44 Adana'da Eşini Darbettiği İddia Edilen Sanık Hakkında Dava Açıldı

    Adana'nın Seyhan ilçesindeki bir diş kliniğinde eşini darbettiği iddia edilen sanık hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, olayın iş yerinde gerçekleştiği ve sanığın müştekinin parmağındaki yüzükleri vermesini istediği, ancak müştekinin direnmesi üzerine sanığın sopayla darbettiği ve zorla senet imzalatmaya çalıştığı belirtildi. Tutuksuz sanığın yargılanmasına yakın zamanda başlanacak.

  • Kağıthane Belediyesi Üniversite Sınav Harçlarını Karşılıyor
    13:43 Kağıthane Belediyesi Üniversite Sınav Harçlarını Karşılıyor

    Kağıthane Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girecek öğrencilerin sınav harçlarını karşıladı. Üç yıldır yürürlükte olan uygulamadan bugüne kadar 17 bin 698 öğrenci faydalandı.


Advertisement