Kocaeli 2008'de İş Kazası Geçirdi Hayatı Karardı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli 2008'de İş Kazası Geçirdi Hayatı Karardı

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde 2008 yılında TOKİ'nin yaptığı konutlarda geçirdiği iş kazası nedeniyle kalçasına platin takılan ve koltuk değneği ile yürüyebilen 44 yaşındaki İbrahim Aksoy'un birbirini tutmayan özürlü oranları nedeniyle hayatı...

02.03.2013 12:56

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde 2008 yılında TOKİ'nin yaptığı konutlarda geçirdiği iş kazası nedeniyle kalçasına platin takılan ve koltuk değneği ile yürüyebilen 44 yaşındaki İbrahim Aksoy'un birbirini tutmayan özürlü oranları nedeniyle hayatı karardı.

Derince İlçesi'nde TOKİ'nin yaptığı binalarda taşeron bir firma (Yüksel İnşaat) adına çalışan 44 yaşındaki İbrahim Aksoy, 2008 yılında iş sırasında vinçten üzerine demir düşmesi sonucu yaralanrdı. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Aksoy'a yapılan tedavisinin ardından kalçasına platin takıldı. Aynı yıl da Kocaeli 4. İş Mahkemesi'ne iş kazasından dolayı dava açtı.

Hastanede tedavisi devam ederken Aksoy ile ilgili bilgiler "İş kazası sonucu sürekli iş göremezlik derecesinin tespiti" için Ankara Yüksek Sağlık Kurulu'na gönderildi. Burada yapılan tetkikler sonucunda Aksoy'a sağlam raporu verildi. Bunun üzerine Aksoy, Yüksek Sağlık Kurulu'nun bir üst kuruluna başvuru yapmasına rağmen buradan da kendisine sağlam raporu gönderilince ne yapacağını şaşırdı.

BAŞBAKANLIK YÜZDE 60, BELEDİYE YÜZDE 42

Koltuk değneği olmadan yürüyemeyen ve bura rağmen sağlam raporu verilen İbrahim Aksoy bu sefer de Haydarpaşa Numune ve Eğitim Araştırma Hastanesi Özürlü Sağlık Kurulu başvurdu. Burada yapılan incelemede "Sol kalça, travmatik eski çıkığı, sakrum yırtığı, hareket kısıklığı" tespit edilerek yüzde 20 oranında özür raporu verildi. Bu rapor sonucunu Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı'na gönderen Aksoy'a oradan ise özür oranı yüzde 60 oolarak belirtilen 'Özürlü kimlik kartı' verildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na da ücretsiz ulaşım için başvuran Aksoy'a buradan ise 'yüzde 42 oranla özürlü' olduğu belirtilerek ücretsiz ulaşım kartı tanzim edildi.

Yüksek Sağlık Kurulu'nun kendisini sağlam gördüğünü söyleyen İbrahim Aksoy, kendisinin hayatını inşaatlarda bedenen çalışarak geçindirdiğini, şu anda değneksiz yürüyemedi için çalışamadığından borçlandığını belirterek şunları söyledi:

" Kazanın ardından hayatım karardı. Durumumun belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na da başvurdum. Ben de dava açtım. 16 Mart tarihinde duruşma yapılacak. Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu bekliyorum. Eğer geçirdiğim iş kazası sonucu sürekli iş göremezlik raporu verilirse 2008 yılından itibaren biriken parayı faiziyle birlikte almak istiyorum. ÇünkÜ şu ana kadar çalışamadığımdan yaklaşık 30 bin lira borcum oluştu. Eşim psikiyatri tedavisi görüyor. Oradan alacağım para ile borçlarımı ödeyeceğim." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli 2008'de İş Kazası Geçirdi Hayatı Karardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement