Kocaeli 3'üncü Hamsi Festivali Kemençe ve Horonla Başladı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli 3'üncü Hamsi Festivali Kemençe ve Horonla Başladı

3'üncü Hamsi Festivali kemençe ve horonla başladıKocaeli'nin Çayırova ilçesinde Karadeniz dernekleri Hamsi Festivali düzenledi.

24.04.2019 14:44

3'üncü Hamsi Festivali kemençe ve horonla başladı

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde Karadeniz dernekleri Hamsi Festivali düzenledi. Trabzon, Sinop, Giresun, Kastamonu, Ordu ve Artvin'in Çayırova dernekleri Karadeniz rüzgarını 2 ton hamsiyi horonlar eşliğinde pişirerek başlattı.

Çayırova'da düzenlenen 3'üncü Hamsi Festivali kapsamında hamsiler hem ızgarada hem de mısır unu ile birlikte yağda pişirilerek festivale gelen vatandaşlara ikram edildi. Bir çok stantta ise muhlama yapılarak ziyaretçilere tattırıldı. Karadeniz'in simgesi takalar fuar alanında sergilenirken vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Festivale gelen aileler yanlarındaki çocuklarını oyun alanlarında eğlendirirken bir yandan da festivaldeki ürünlerden satın almayı ihmal etmedi.

Karadeniz yöresinin organik ürünlerinden Trabzon'un tereyağı, peyniri Artvin'in kestane balı, Kastamonu'nun kuyu kebabı, Giresun ile Ordu'nun fındığı, Rize'nin organik çay çeşitleri ve onlarca damakları çatlatan lezzetler bu fuarda satışa sunuluyor. Karadeniz hamsi festivali olur da horon ve kemençe olmaz mı Karadeniz Dernekleri tarafından gerçekleştirilen festivalde yörenin ünlü sanatçıları söylediği türküler ile vatandaşları horona davet ederek coşturmayı ihmal etmiyor.

Çayırova Trabzonlular Dernek Başkanı Burhan Beşiroğlu, Festivalde hergün yöremizin önemli sanatçılarını halkımızla buluşturuyoruz. Kemençe eşliğinde kurulan horonlarımız 28 Nisan Pazarakşamına kadar sürecek. Hamsi ziyafeti hafta sonu da yağda ve ızgaralarda olmak üzere devam edecek. Ramazan ayı öncesi Karadeniz'in organik ürünlerini satın almak isteyen tüm Kocaeli halkımızı Çayırova'daki 3'üncü Hamsi Festivali'ne davet ediyorum diye konuştu.

Kocaeli 3\'üncü Hamsi Festivali Kemençe ve Horonla Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli 3'üncü Hamsi Festivali Kemençe ve Horonla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement