Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Tren Yolcularına Müjde - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Tren Yolcularına Müjde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi\'nden Tren Yolcularına Müjde

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 31 Ocak 2012 tarihi itibarıyla duracak olan tren seferleri için Derbent-Tuzla arası otobüs seferi koyma kararı aldı.

26.01.2012 12:06

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 31 Ocak 2012 tarihi itibarıyla duracak olan tren seferleri için Derbent- Tuzla arası otobüs seferi koyma kararı aldı.

Yükse Hızlı Tren (YHT) projesi kapsamında yapılacak çalışmalar nedeniyle duracak olan tren seferlerinde vatandaşların mağdur olmaması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Derbent-Tuzla arası ekspres sefer düzenleyecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, fuar alanı içinde bulunan Sivil Toplum Merkezi'nde düzenlendiği basın toplantısında YHT projesi kapsamında duracak olan İzmit- Haydarpaşa tren seferleri nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için Derbent-Tuzla arasında ekspres

sefer düzenleyeceklerini belirterek, "Ekspres otobüs seferleriyle yolcuların sıkıntı çekmeden Derbent-Tuzla arasında yolculuk yapmaları sağlanacak. 31 Ocak tarihiyle birlikte duracak olan tren seferlerine alternatif olarak hizmet verecek olan belediye otobüsü seferleri tren istasyonlarına paralel duraklarda vatandaşların mağdur olmamasını sağlayacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 10 adet çevre dostu otobüsü Derbent-İzmit-Gebze-Tuzla İçmeler arası sefere önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren

başlatacağız. Gerek duyulması halinde bu sayıyı 16 otobüse çıkartabileceğiz. Duraklar tabelalar ile belirlenecek. Sefer süresi ise trafiğe bağlı olarak 90 ila 105 dakika arası olacak" diye konuştu.

ÜCRET TAM 5 TL, ÖĞRENCİ 3 TL OLACAK

Tren ücreti ile belediye otobüsü ücretini aynı tuttuklarını ifade eden Yazıcı, "Derbent-Tuzla arası sefere koyduğumuz ekspres otobüs seferlerinin fiyat aralığını tren ücretlerini göz önünde bulundurarak vatandaşın mağdur olmaması için tam bileti 5 TL, öğrenci biletini ise 3 TL olarak belirledik. Tek fiyat olacak. Ara duraklarda inenlerde aynı ücreti ödeyecekler. Seferlerde para geçerli olmayacak. Bu hattı kullanacak vatandaşlarımız Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde geçerli olan Elektronik

Ücret Toplama sistemi olan Kentkart almaları gerekiyor. Bunun dışında araçta para geçerli olmayacak ve bilet satışı yapılmayacak. Daha önce kendi kartları ile trenleri kullanan engelli, öğrenci gibi ücretsiz ya da indirimli kart kullanan yolcular, bu indirimden ve ücretsiz seyahat imkanından faydalanmak isteyenler Kentkart almaları gerekiyor" diye konuştu.

Yazıcı, Derbent-Tuzla arasında günde 8 bin yolcu taşınacağını belirterek, "Tren seferlerin durdurulması nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete soktuğu Derbent-Tuzla arası ekspres seferler ile yaklaşık günde 8 bin yolcu taşınacak. Derbent-Tuzla arası ekspris hat 15 duraktan oluşacak ve her bir durak tren istasyonlarına paralel olacak" dedi.

Şehirlerarası ulaşıma ek seferler konulacağını söyleyen Yazıcı, Mevcut şehirlerarası çalışan araçlar yüzde 50 kapasite ile çalışıyor. İstanbul-İzmit arası çalışan firmalarımız kapasitelerine ilave olarak yaklaşık 80 araç alacaklar. Bu sayede günlük 1500 yolcu ve 300 sefer kapasitesine ulaşacaklar. Adapazarı-İzmit- Derince arası D-100 karayolu ve Sakarya-Gebze arası TEM Otoyolundan çalışan firmalarda gerek duyulması halinde sefer sayılarını artıracaklar" diye konuştu.

İstanbul'a deniz otobüsü ile sefer yapmayı düşünmediklerini ifade eden Yazıcı, yeni kurdukları Derbent-Tuzla ekspres seferlerinde maliyet hesabı yapmadıklarını, sadece vatandaşların mağdur olmamasını düşündüklerini kaydetti. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden Tren Yolcularına Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement