Kocaeli Soylu Bu Büyük Mücadelenin İçersinde Herkes Elinden Gelen Gayreti Ortaya Koyacak/ek - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Soylu Bu Büyük Mücadelenin İçersinde Herkes Elinden Gelen Gayreti Ortaya Koyacak/ek

Soylu: Bu büyük mücadelenin içersinde herkes elinden gelen gayreti ortaya koyacak/EKBU MİLLET DÜŞÜNEN VE ÜRETEN İNSANLARIN GÜÇLÜ OLDUĞU DÖNEMLERDE YÜKSELMİŞTİRİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Yazarlık Atölyesi'nin mezuniyet törenine katıldı.

22.02.2018 21:35

Soylu: Bu büyük mücadelenin içersinde herkes elinden gelen gayreti ortaya koyacak/EK

BU MİLLET DÜŞÜNEN VE ÜRETEN İNSANLARIN GÜÇLÜ OLDUĞU DÖNEMLERDE YÜKSELMİŞTİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen Yazarlık Atölyesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Gebze Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Soylu, bu topraklarda sadece kılıç sallanmadığını belirterek, "Son bin yıldır parçası ve temsilcisi olduğumuz Anadolu medeniyeti esas itibariyle bir kılıç ama aynı zamanda da bir kalem medeniyetidir. Biz bu topraklarda sadece kılıç sallamadık. Biz bu topraklarda sadece savaşmadık, biz bu topraklarda Mesneviyi, Süleymaniyeyi, Selimiyeyi yazdık. Biz bu topraklarda Yunus Emre olduk, bu topraklarda İtrı, Dede Efendi, Evliya Çelebi olduk. Bu topraklarda kılıç ne kadar önemli olduysa, kalem ve kelam da en az o kadar önemli olmuştur. Kalem ve kelam sahası hem bizim medeniyetimizin geçmişten getirdiğimiz önemli bir parçasıdır, hem de şuanda yetişmiş elemana çokça ihtiyaç duyduğumuz ciddi bir potansiyeli olan sanattır. Düşüncelerimiz dünyanın en doğru düşünceleri olsa dahi, siz dünyanın en zeki, en dürüst, en düzgün insanı ve milleti olsanız dahi eğer kendinizi doğru şekilde ifade edemezseniz, anlatacaklarınızı karşı tarafa doğru ulaştıramazsanız, maalesef anlamı yoktur. O içeride kalmış ve kimsenin ondan haberi olmamıştır. Bu millet düşünen ve üreten insanların güçlü olduğu dönemlerde yükselmiştir" dedi.

İHTİSASLAŞMA BİZİM EN ÖNEMLİ GÖREVLERİMİZDEN BİRİ OLMALI

Milleti anlamak için milletin içerisinde olmak gerektiğini ifade eden Soylu, şöyle konuştu: "Belki de bugün Gebze Belediye Başkanlığı'nın ortaya koymuş olduğu etkinlik güzel atölye çalışması yaptığımız bir çok şeyden daha önemlidir. Ben bir kardeşiniz olarak, bu işe merak salmış biri olarak bunun önemini biliyorum. Sosyolojiyi iyi anlamak lazım. Ama en önemlisi halka millete bir şey anlatmak istiyorsanız asıl unsur millettir. Millet haktan anlar. Millet doğrudan anlar. Millet samimiyetten anlar. Bir kahve köşesinde oturur, kıyafetini beğenmezsiniz, saçı ve sakalı karışmıştır. Ama günlerce aradığınız cümleleri size 3 kelimeyle ifade eder. Bu milleti anlamak için bu milletin içinde olmak, bu milleti anlamak için bu milletin ayağına gitmek esastır. Bu konuyu iyi bir şekilde tarif etmek istiyorsanız yazdığınız metinin okuyacağınız kişiler tarafından bütünleşmesini düşünmelisiniz. Onun bir inancı yüreği olmalı. Bir metnin en önemli özelliklerinden bir tanesi de okuyarak kazandıracağı bir şey olmalı. Bizler bu ülkenin insanları olarak şunu yapmamız lazım. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bunu yapmaya çalışıyoruz. İhtisaslaşma bizim en önemli görevlerimizden biri olmalı. Uluslararası rekabet açısından ihtiyacımız var. Geriye bırakacağımız miras açısından buna ihtiyacımız var" Bakan Soylu daha sonra Yazarlık Atölyesi'ne katılanlara belgelerini verdi.

Kocaeli Soylu Bu Büyük Mücadelenin İçersinde Herkes Elinden Gelen Gayreti Ortaya Koyacak/ek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli Soylu Bu Büyük Mücadelenin İçersinde Herkes Elinden Gelen Gayreti Ortaya Koyacak/ek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement