Yeni Barış Anlaşması İmzalandı! FARC Tüm Silahlarını Teslim Edecek - Son Dakika
Güncel

Yeni Barış Anlaşması İmzalandı! FARC Tüm Silahlarını Teslim Edecek

Kolombiya imzalanan yeni barış anlaşması gereği, FARC'ın bütün silahlarını 150 gün içinde BM'ye teslim edeceğini açıkladı.

25.11.2016 05:52  Güncelleme: 07:46

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, bugün imzalanan yeni barış anlaşması çerçevesinde, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin bütün silahlarının 150 gün içinde Birleşmiş Milletler'e teslim edileceğini bildirdi.

"DAHA FAZLA GECİKEMEZDİK"

Santos, Bogota'daki Colon Tiyatrosu'nda, yeni barış anlaşmasını imzalamasının ardından yaptığı konuşmada, "Bu tarihi sahnede, dünyanın ve ülkemizin önünde FARC'la yeni barış anlaşmasını imzaladık. Bir kurban daha vermemek için bu kanı durdurduk ve daha fazla gecikemezdik." dedi.

SİLAH BIRAKMA ALANLARINA GİDECEKLER

Anlaşmaya katkı veren toplumun bütün kesimlerine teşekkür eden Santos, yeni dönemde FARC üyelerinin 5 gün sonra silah bırakmak için belirlenen alanlara gitmeye başlayacağını açıkladı.

150 GÜN İÇİNDE TÜM SİLAHLARI TESLİM EDECEKLER

Sürecin sonunda FARC'ın artık silahlı bir örgüt olarak devam etmeyeceğini vurgulayan Santos, "FARC 90 gün sonra silah bırakmaya başlayacak ve sadece 150 gün içinde bütün silahları BM'nin elinde olacak." diye konuştu.

FARC'IN LİDERİNDEN TRUMP'A TEBRİK

İmza töreninde Santos'tan önce konuşan FARC'ın lideri Rodrigo Londono da bir önceki anlaşmanın düzeltilip zenginleştirildiğini dile getirdi.

ABD'deki başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'ı tebrik eden Londono, yeni dönemde ABD'nin kıtada ve dünyada barışa katkı sağlaması temennisinde bulundu.

"TEK SİLAHIMIZ KELİMELER OLSUN"

"Timochenko" olarak tanınan örgüt lideri sözlerini, "Bundan böyle Kolombiyalıların tek silahı kelimeler olsun." diyerek tamamladı.

ANLAŞMA KONGREYE SUNULDU

İçişleri Bakanı Juan Fernando Cristo, imza töreninin hemen ardından yeni anlaşmanın ve üzerinde değişiklik yapılan bölümlerin, tartışılmak ve oylanmak üzere kongreye sunulduğunu açıkladı.

Kongre, yeni anlaşmayı gelecek hafta salı ve çarşamba günü ele alıp oylayacak.

Yeni Barış Anlaşması İmzalandı! FARC Tüm Silahlarını Teslim Edecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeni Barış Anlaşması İmzalandı! FARC Tüm Silahlarını Teslim Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement