Konsiad'da 2023 Vizyonu Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Konsiad'da 2023 Vizyonu Konuşuldu

Konsiad\'da 2023 Vizyonu Konuşuldu

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD), "2023 Vizyonu Doğrultusunda Gümrükler ve Ticarette Yaşanan Son Gelişmeler” konulu konferans düzenledi.

10.03.2014 10:59

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD), "2023 Vizyonu Doğrultusunda Gümrükler ve Ticarette Yaşanan Son Gelişmeler" konulu konferans düzenledi.

KONSİAD Başkanı Abdullah Başcı, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir restoranda düzenlene konferansta, Konyalıların birlik ve beraberliğinin gittikçe arttığını belirtti.

Bu artan birlikteliğin KONSİAD'ı daha çok çalışmaya sevk ettiğini ifade eden Başcı, yeni projeler geliştirdiklerini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız ise KONSİAD'ın Konyalıları bir araya getirerek, son yıllarda büyük iş başardığını aktardı.

Bilginin, yeni ekonomik anlayışın asıl sermayesi olduğunu vurgulayan Altunyaldız, şunları kaydetti:

"Ülkemiz, çağın silahı bilgiyle donanmalı. Bu toprakların mayasında, tohumunda ticaret vardır. Dünyadaki ilk para Anadolu'da basılmış, kervansaraylar, ahilik ve lonca teşkilatları bu topraklardan çıkmış, İstanbul'daki dünyaca ünlü Kapalıçarşı yine bizlere geçmişten gelen önemli miraslarımızdandır. Bizlere kadar gelen bu mirası bizden sonraki nesillere taşıyabilmek için, çok çalışmalı, daima ileriye gitmeliyiz. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 2023 yılında, 2023 vizyonu ile daha güçlü bir Türkiye inancı ile çağın gereklerine uygun donanmalıyız."

KONSİAD Başkanı Başcı, konferans sonunda Altunyaldız'a plaket takdim etti. Toplantıya eski Çevre Bakanlarından Ali Talip Özdemir, TÜBİTAK MARTEK A.Ş. Genel Müdürü Faruk Sakin, İSKİ Daire Başkanı Murat Gökçe, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal ve çok sayıda davetli katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konsiad'da 2023 Vizyonu Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement