Konukoğlu'ndan Seçim Değerlendirmesi - Son Dakika
Ekonomi

Konukoğlu'ndan Seçim Değerlendirmesi

Gaziantep Sanayi Odası (Gso) Meclis Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Seçimde Kaybedenin Olmadığını, Türkiye'nin Kazandığını Söyledi.

25.07.2007 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, seçimde kaybedenin olmadığını, Türkiye'nin kazandığını söyledi.

Seçimi değerlendiren Konukoğlu, yaptığı açıklamada, tek parti iktidarları döneminde Türkiye'nin kazançlı çıktığını belirtti. Seçim sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Konukoğlu, "Kazanan ve kaybeden olmamış, Türkiye kazanmıştır. Seçilen tüm milletvekillerini kutluyorum. Seçim sonuçları ile milletin tek parti iktidarı ve istikrar istediği belli oldu. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Tek parti iktidarı ile istikrarın devam edeceğini ve istikrarlı bir Türkiye'ye daha çok yabancı sermaye geleceğini kaydeden Konukoğlu, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde de problem çıkacağını zannetmiyorum. Meclis'in cumhurbaşkanını uzlaşma içerisinde seçeceğini tahmin ediyorum" açıklamasını yaptı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından borsanın yükselişe geçtiğini, doların ise düştüğünü hatırlatan Konukoğlu, "Borsanın uçması ve doların bu kadar düşmesi pek iyi bir şey değil" yorumunu yaptı.

Konukoğlu, yeni dönemde Gaziantep'e bölgesel ve sektörel teşvik verilmesini beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Seçimden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemizde Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) içerisinde yer alan Gaziantep'e bölgesel ve sektörel teşvik verileceği kararlaştırılmıştı. GAP içerisinde yer alan diğer illere verilen teşviklerden Gaziantep'in de kesinlikle yararlanması gerekir. Yeni dönemde Gaziantep'e sektörel ve bölgesel teşvik verileceğini umuyorum. Zaten Başbakan Erdoğan, Gaziantep'teki mitinginde bu konudaki çalışmaları hakkında bilgiler vermişti."

(OÇ-ST-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Konukoğlu'ndan Seçim Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement