Konukoğlu, Sanayi Üretim Endeksini Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Konukoğlu, Sanayi Üretim Endeksini Değerlendirdi

Konukoğlu, Sanayi Üretim Endeksini Değerlendirdi

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümeyi sağlaması için en az yüzde 6 büyümesi gerektiğini söyledi.

10.06.2013 13:14  Güncelleme: 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türkiye'nin sürdürülebilir büyümeyi sağlaması için en az yüzde 6 büyümesi gerektiğini belirterek, "Bundan dolayı sanayide üretimin önümüzdeki dönem mutlaka daha da artması gerekir" dedi.

CNBC-E televizyonunda İnce Özkasnak'ın sunduğu 'Piyasa Ekranı' programına telefon bağlantısıyla katılan Konukoğlu, sanayi üretim endeksini değerlendirdi.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,4 geldiğini hatırlatan Konukoğlu, artış trendine giren sanayi üretiminin piyasa beklentilerine paralel çıktığını belirtti.

Türkiye'nin daha çok büyümesi için katma değeri yüksek ürünlerin üretimine ağırlık verilmesinin önemine vurgu yapan Konukoğlu, "Türkiye'nin büyümesi sanayi ile olacak. Bunun başka alternatifi yok. Üretimden yana olan insanların hepsi çalışmaya ve üretmeye devam ediyor" diye konuştu.

Sanayi üretim endeksinin, büyüme rakamlarına etkisini değerlendirirken Konukoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Mutlaka şu andaki beklentileri biraz karşılamış olsa bile, bizim beklentilerimiz daha büyük. Türkiye'de eğer sürdürülebilir bir büyümeyi sağlayacaksak, en az yüzde 6 büyümeliyiz. Yüzde 6'nın altında kaldığımız takdirde, 2023 yılı hedeflerine ulaşmada sıkıntı yaşarız. Bundan dolayı mutlaka sanayide üretimin önümüzdeki dönem daha da artması gerekir."

GSO Başkanı Konukoğlu, Gaziantep olarak herhangi bir şekilde büyümelerini revize edecek bir olumsuzluk görmediklerini sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konukoğlu, Sanayi Üretim Endeksini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement