Konutder Başkanı Altan Elmas'tan Açıklama - Son Dakika
Emlak

Konutder Başkanı Altan Elmas'tan Açıklama

Konutder Başkanı Altan Elmas\'tan Açıklama

Sign of the City Awards'un basın toplantısının ardından sorularımızı cevaplayan KONUTDER ve Sur yapı yönetim kurulu Başkanı Altan Elmas'a Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 'her önüne gelen inşaat sektörüne giremeyecek, sosyal konut sayısını arttıracağız' açıklamasını sorduk.

17.08.2018 00:05

İnşaat Sektörünün önde gelen temsilcilerinden biri olan, KONURDER  Başkanı Altan Elmas, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 'her önüne gelen inşaat sektörüne giremeyecek, sosyal konut sayısını arttıracağız' açıklamasını değerlendirdi. Altan Elmas Murat Kurum ile aynı fikirde fakat kurulacak olan mekanizmanın doğru kurulması gerektiğini aksi taktirde hatalı mekanizmalardan bir bürokrası canavarı çıkarılabileceğini ifade etti.

"Konut Yapımı Ehliyet Gerektiren Bir İş"

Altan Elmas değerlendirmesinde, "Bizimde bakanlığımızdan talebimizdir budur zaten. Elbette ki sektörde konut üretmenin bir akreditasyonu ve kalifikasyonunun olması lazım. İnşaat sektörü ehliyet gerektiren bir iş önüne gelen herkes inşaat sektörüne girmemeli. Eğer giriyorsa da ona göre donanımlarını sağlıyor olması lazım.

"Yeni Bir Demokrasi Canavarı İstemiyoruz"

Altan Elmas sözlerine şu şekilde devam etti. "Dolayısıyla da bu işin, çok fazla sıkboğaz etmeden serbest müteşebbislik ruhunu öldürmeden bir takım düzenlemelerle belli bir çizgiye getirilmesinde fayda var. Destekliyoruz biz bunu ama bu mekanizma doğru kurulmalı, eğer bu mekanizma hatalı kurulursa basımıza yeni bir bürokrasi canavarı oluşur. yeni bir bürokrasi canavarı da istemiyoruz."

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak Konutder Başkanı Altan Elmas'tan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement