Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek'ten 168 Beldeye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek'ten 168 Beldeye Ziyaret

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde buluşmalarında, Konya'nın 31 ilçesine bağlı 168 beldeyi ziyaret etti.

02.03.2014 14:25

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeni Büyükşehir Yasası kapsamında gerçekleştirdiği belde buluşmalarında, Konya'nın 31 ilçesine bağlı 168 beldeyi ziyaret etti.

Son olarak, Derebucak ilçesine bağlı Gencek, Çamlık, Gönyem ve Pınarbaşı beldelerinde vatandaşlarla buluşan Akyürek, 168 beldede de sorunların masaya yatırıldığını söyledi.

2016 sonuna kadar beldelerde altyapı sorununu bitireceklerini, 2,5 yıl içinde hiçbir beldenin su ve kanalizasyon sorunu kalmayacağını belirten Akyürek, "Sadece iftar sofralarında 3 yıl içinde en az 450 bin insanımızla buluştuk. Aynı zamanda Konyamızın 212 mahallesinde mahalle meclisleri yaptık. Yüzbinlerce insanımızla da yüz yüze oralarda buluştuk" dedi.

Belde ve köylere milyonlarca lira yatırım getireceklerini anlatan Akyürek, 584 köye, 168 beldeye, 31 ilçeye iz bırakmak, eser bırakmak, hizmet bırakmak istediklerini ifade etti.

Yeni dönemde misyonlarının Konya'nın her bölgesine yatırım götürmek olduğunu dile getiren Akyürek, şunları kaydetti:

"5 yılda 2 katrilyon yatırım yapacağız. Konya'daki 584 köye itfaiye aracı vereceğiz. Köy konakları ve çocuk oyun alanı yapacağız. Diğer hizmetler dışında beldelere spor salonları, çok amaçlı salonlar ve çocuk oyun parkları yapacağız. Yeni dönemde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı kurulacak. Bazı özel sebze-meyve üretimlerine, hayvancılıkla ilgili üretim çeşitlerine destek vereceğiz. Köylerin ve beldelerin üretici olmasını ve yerinde kalkınmasını sağlamak istiyoruz." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek'ten 168 Beldeye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement