Konya: Hırsızı Çektirdiği Vesikalık Fotoğraf Ele Verdi - Son Dakika
Güncel

Konya: Hırsızı Çektirdiği Vesikalık Fotoğraf Ele Verdi

Konya'da, bir bankadan içinde 3 bin YTL olan çantayı çalan hırsız, bankanın yanındaki fotoğraf stüdyosunda vesikalık fotoğraf çektirmesi üzerine yakalandı.

03.06.2006 13:41

Konya'da, bir bankadan içinde 3 bin YTL olan çantayı çalan hırsız, bankanın yanındaki fotoğraf stüdyosunda vesikalık fotoğraf çektirmesi üzerine yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde merkez Karatay İlçesi Mevlana Caddesi üzerinde bulunan bir bankaya giren İsa P. (16) ile Kemal B.(23), hesabına para yatırmaya gelen müteahhit Cengiz Cambaz'ı gözetlemeye başladı. Müteahhit Cambaz'ın, çantasından 180 bin YTL'yi çıkartarak hesabına yatırdığı sırada dalgınlığından yararlanan İsa P, çantayı alarak bankadan çıktı. Çevreyi gözetleyen Kemal B. ise, görünmemek için eliyle yüzüne kapatarak ortağından aldığı çantayla bankanın yanındaki apartmana gizlendi. Bankanın yanındaki fotoğraf stüdyosunda çalışanları oyalamak isteyen İsa P. de, vesikalık fotoğraf çektirerek dışarı çıktı. Bu sırada apartmanda çantanın içindeki 3 bin YTL'yi alan Kemal B. ile İsa P, buluşarak kendilerini beklediği iddia edilen Mevlüt K. (20) ve Veysi E'nin (37) bulunduğu otomobile binerek uzaklaştı.

Çantasının çalındığını fark eden müteahhit Cambaz, bankanın yetkilileriyle görüşerek polise bilgi verdi. İçindeki para alınarak çantanın bırakıldığı apartman sakinleri, 155 Polis İmdat'ı arayarak şüpheli çanta ihbarında bulundu. İhbarı değerlendiren polis ekipleri çevre güvenliğini alırken, bomba uzmanı çantayı fünyeyle patlattı. Patlama sesiyle bankadan çıkan müteahhit Cambaz, çantanın kendisine ait olduğunu belirterek, "İçinde 183 bin YTL vardı. 180 bin YTL'sini bankaya yatırdım. Bu sırada kalan 3 bin YTL ile birlikte çantam kayıp oldu" dedi.

Bunun üzerine olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bankada ve çevrede araştırma yaptı. Yapılan araştırmalarda fotoğrafçı, biraz önce gelen bir kişinin vesikalık fotoğrafını çektiğini ve şahsın tedirgin olduğunu söyledi. Fotoğrafı alan polis ekipleri, şahsın sabıkalı olduğunu belirlediği saatlerde, Konya- Karapınar Karayolu'nda trafik polisleri, radara yakalanan ve kaçmaya çalışan bir otomobili kıstırarak yakaladı. Şahısların sorgusunda sabıkalı oldukları ortaya çıkması üzerine hırsızlık ekipleri, ellerindeki vesikalık fotoğrafı trafik polislerine internet üzerinden yolladı. Trafik polisleri fotoğraftaki şahsın yakaladıkları araçtaki kişi olduğunu bildirmesi üzerine şahıslar gözaltına alındı.

Karapınar'dan Konya'ya getirilerek Numune Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen İsa P, Kemal B, Mevlüt K. ve Veysi E, sorguları yapılmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Hırsızlık olayını gerçekleştiren İsa P. ve Kemal B'nin banka içerisindeki hareketlerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülenmesinin olayın aydınlatılmasında yardımcı olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya: Hırsızı Çektirdiği Vesikalık Fotoğraf Ele Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement