Konya - Mazbata Töreninde Oy Sayısı Krizi - Son Dakika
Güncel

Konya - Mazbata Töreninde Oy Sayısı Krizi

Konya - Mazbata Töreninde Oy Sayısı Krizi

Mazbata töreninde oy sayısı krizi Konya'da seçilen 26'ncı dönem AK Parti milletvekilleri ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt mazbatalarını aldı.

09.11.2015 17:38

Mazbata töreninde oy sayısı krizi

Konya'da seçilen 26'ncı dönem AK Parti milletvekilleri ve CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt mazbatalarını aldı. Adliye Sarayı Konferans Salonu'ndaki mazbata töreninde partilerin aldığı oy sayıları açıklanırken kısa süreli kriz oldu.

Yapılan 26'ncı dönem milletvekilliği seçimleriyle ilgili bilgi vermek üzere kürsüye çıkan İl Seçim Kurulu Müdürü Ahmet Kiraz, siyasi partilerin aldığı oy sayılarını açıklarken, AK Parti'nin oy oranını açıkladıktan sonra, salonda bulunan Ak Partililer, alkışlayarak sevinçlerini gösterdi. Kiraz da, alkışın bitmesini bekledi. Kiraz, alkışın ardından bir siyasi partinin daha oyunu açıkladıkladıktan sonra konuşmasını seçimde görev yapanlara teşekkür ederek sürdürdü. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, partisinin aldığı oy oranının okunmaması üzerine salonda bulunan bir süre bekledikten sonra "Ahmet Bey, Cumhuriyet Halk Partisi oy almadı mı?" diye uyardı. Kiraz, CHP'nin aldığı oy oranını açıkladı. Salonda bulunan CHP'liler de alkışlayarak Bozkurt'a destek verdi.

Konuşmanın ardından mazbata törenine geçildi. MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı'nın işlerinin yoğunluğundan dolayı mazbatasını daha önce aldığı açıklanırken, Konya'dan 1'inci sıra milletvekili seçilen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mazbatasını İl Başkanı Musa Arat aldı. Daha sonra Ak Parti'nin 11 milletvekili ve CHP Milletvekili Bozkurt mazbatalarını aldı. 14 milletvekili bulunan Konya'da Ak Parti 12, MHP 1, CHP 1 milletvekili çıkardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya - Mazbata Töreninde Oy Sayısı Krizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement