Kore Gazisinin "Unutulmayan Kahramanlar"In İsminin Yaşatılması Talebi - Son Dakika
Yerel

Kore Gazisinin "Unutulmayan Kahramanlar"In İsminin Yaşatılması Talebi

İzmitli Kore gazisi 83 yaşındaki İsmail Atiman, Eğitime Yüzde 100 destek kampanyası kapsamında yapılan okulların bazılarına Kore'de savaşan Mehmetçiğin adının verilmesini istedi.

08.11.2012 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmitli Kore gazisi 83 yaşındaki İsmail Atiman, Eğitime Yüzde 100 destek kampanyası kapsamında yapılan okulların bazılarına Kore'de savaşan Mehmetçiğin adının verilmesini istedi.

Atiman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan okullara şehitlerin isminin verilmesinin kendisini mutlu ettiğini belirterek, Kore'de şehit ya da gazi olan kahramanların isimlerinin yaşatılmamasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Özellikle Kore savaşının en kanlı muharebelerinden olan Kanuri bölgesindeki muharebede 14 farklı yerinden ciddi biçimde yaralanan Hacı Altıner ve 1. Kore Tugay Komutanı Tuğgeneral Tahsin Yazıcı ile Albay Celal Dora'nın isminin yaşatılması gerektiğini anlatan Atiman, Altıner'in, çarpışma sırasında yaralanmasının ardından "nasıl olsa öleceği" düşüncesiyle ağır makineli tüfek ile bir sandık mermiyle düşmanı oyalayarak arkadaşlarının çekilmesine yardımcı olduğunu kaydetti.

Altıner'in daha sonra ABD askerlerince bulunarak tedavisinin sağlandığını dile getiren Atiman, Altıner'in daha sonra kendisine teklif edilen ABD vatandaşlığını da kabul etmeyerek ülkesine döndüğünü bildirdi.

Atiman, Altıner gibi kahramanlar sayesinde ABD ikinci kolordusunun imha edilmesinin önlendiğini, Türk askerinin ABD ordusunu hezimetten kurtardığını ifade ederek, bu kahramanların isimlerinin yeni yapılan okullara verilerek yaşatılması, yeni nesile tarihin doğru aktarılmasını sağlayacağını kaydetti.

Atiman, talebini bazı milletvekilleri ile belediye başkanlarına aktardığını dile getirerek, bu isteğin olumlu karşılandığını söyledi.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kore Gazisinin 'Unutulmayan Kahramanlar'In İsminin Yaşatılması Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement