Körfez Cem Evi'nde Anneler Günü Kahvaltısı - Son Dakika
Yerel

Körfez Cem Evi'nde Anneler Günü Kahvaltısı

Körfez Cem Evi\'nde Anneler Günü Kahvaltısı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde hizmet gösteren Körfez Cem Evi, Anneler Günü nedeniyle kahvaltılı bir birliktelik programı düzenledi.

12.05.2013 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Güre beldesinde hizmet gösteren Körfez Cem Evi, Anneler Günü nedeniyle kahvaltılı bir birliktelik programı düzenledi.

Körfez Cem Evi'nde gerçekleşen Anneler Günü buluşması ve kahvaltısına, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit'in eski belediye başkanı Yunus Bozbey, diğer yetkililer, vakıf yöneticileri, üyeleri ve bölgedeki Alevi vatandaşlar aileleriyle birlikte katıldı. Yapılan hayır dualarının ardından, birlik içinde kahvaltı yapıldı. Daha sonra protokol mensupları günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Hazırladığı konuşma metnini Cem Vakfı Yönetimi adına okuyan Ali Kaya, ibadetleri anlatan ilanların Altınoluk Belediyesi tarafından anons yoluyla yayınlanmamasından dolayı üzüntü yaşadıklarını söyleyerek, konuyu yargıya taşıdıklarını bildirdi. Tüm annelerin Anneler Günü'nü samimiyetle kutlayan Ali Kaya, "Cem Evimizin kurulmasında katkısı olan herkese ve ibadet etmek için Cem Evimize karşılıksız olarak ulaşım kolaylığı sağlayan Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel'e ve çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Cem evimizin gerek yapım ve gerekse ibadet hizmetlerinin sunulmasında, yerel yönetimlerimizden çok olumlu destekler görmüş olmamıza rağmen, maalesef bazı belediyelerimizden arzu edilen yardım ve desteği göremedik. En çok destek görmeyi arzu ettiğimiz Altınoluk Belediyesi'nden destek beklerken, tam aksine engellemeyle karşılaştık. Belediye anons teşkilatı vasıtasıyla, cem ibadetlerimizin ilanının yapılmasına dair dilekçelerimiz, gerekli anonslar yaptırılmadan geri çevrilmiştir. Bunun sebebi sorulduğunda ise, belediye başkanının talimatı gereğince, ilanlarda dini içerik olması nedeniyle yayınlamadıklarını olayın Cumhuriyet Başsavcılığı'na tarafından şikayeti üzerine verilen ifadelerinde belirtilmiştir. Ayrıca ilan taleplerimiz diğer tüm belediyeler tarafından herhangi bir itiraza uğramadan yerine getirilmiş olmasına rağmen, sadece Altınoluk Belediyesi tarafından olumsuz tavır alınmış olmasından dolayı çok büyük üzüntü nedeni olmuştur. Bu nedenle gerekli hukuki mücadelemizi başlatmış bulunmaktayız" dedi.

(SŞ)

12.05.2013 12: 16: 25

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Körfez Cem Evi'nde Anneler Günü Kahvaltısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement