Kosgeb'den Girişimci Adaylarına Destek - Son Dakika
Yerel

Kosgeb'den Girişimci Adaylarına Destek

Sinop'ta KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin devam ettiği bildirildi.

20.09.2012 17:47

Sinop'ta KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin devam ettiği bildirildi.

Sinop KOSGEB Müdürü Ahmet Dursunoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimler kapsamında Sinoplu girişimci adaylarının yeni iş geliştirme, pazar araştırma, finansal planlama gibi konularda 70 saatlik bir eğitime tabi tutulduklarını söyledi.

Eğitimi başarı ile tamamlayıp işletmesini kuran girişimcilerin 30 bin liralık hibe ve 70 bin liralık faizsiz geri ödemeli KOSGEB destek paketine başvurma hakkı elde ettiklerine işaret eden Dursunoğlu, şöyle devam etti:

"Bu fırsatı değerlendirmek ve kendi işini kurmak isteyenler KOSGEB'e başvuruyor. 2012 yılında 216 girişimcimiz KOSGEB'den Girişimci Sertifikası almaya hak kazandı ve bunlardan 63 girişimci Sinop'ta kendi işini kurdu. Bu demek ki eğitim alan her 10 kişiden 3 tanesi kendi işini kurmuş. Öğrendiğimize göre bu Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oran ve halen devam etmekte olan eğitim programlarında 150 girişimci var ve bu girişimcilerden 60 tanesi sertifika alma aşamasına geldiler."

Dursunoğlu, girişimciliğin KOSGEB'de ayrı bir program olarak yer aldığını ve bu programa büyük önem verdiklerini belirterek, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Türkiye'de girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılmasını, başarılı ve uzun ömürlü şirketlerin oluşmasını amaçlamaktadır. KOSGEB tarafından tertip edilen eğitimler toplam 70 saatlik eğitimler olup genel katılıma açık ve ücretsiz eğitimlerdir. Eğitimi başarıyla tamamlayan ve iş planını sunan girişimciler, iş planlarının uygun görülmesi halinde 30 bin lirası geri ödemesiz, 70 bin lira da geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin lira olan Yeni Girişimci Desteğinden yararlanabilecektir" dedi.

KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programının yanı sıra, Genel Destek Programı, KOBİ Proje Destek Programı, ARGE Proje Destek Programı, İşbirliği Proje Destek Programı gibi KOBİ'lere yönelik çok sayıda programı yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Dursunoğlu, KOBİ'lerin bu programlara olan ilgisinin memnuniyet verici olduğunu ve Sinop'un KOSGEB desteklerinden ölçek olarak en çok yararlanan iller arasında yerini aldığını ifade etti.

Muhabir: Halit Gümüş

Yayıncı: Dilek Sezen - SİNOP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kosgeb'den Girişimci Adaylarına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement