Kosgeb Desteğiyle İş Kurup İstihdam Sağladılar - Son Dakika
Yerel

Kosgeb Desteğiyle İş Kurup İstihdam Sağladılar

Adana'da 5 tekstil firması, KOSGEB'in 250 bin lira hibe desteğiyle ortak şirket kurup çoğunluğu kadın 21 kişiye istihdam sağladı.

29.01.2012 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da 5 tekstil firması, KOSGEB'in 250 bin lira hibe desteğiyle ortak şirket kurup çoğunluğu kadın 21 kişiye istihdam sağladı.

Proje Koordinatörü Cevdet Şeker, yaptığı açıklamada, Şekeroğlu, Atılım, Buyuran, Gürbüz Nakış ve İrfan Tuhafiye'den oluşan 5 şirketin bir araya gelip KOSGEB'in İşbirliği-Güç Birliği Destek Programı kapsamında 250 bin lira hibe desteğiyle şirket kurduğunu söyledi.

Kurulan şirketin üretime başladığını, yüzde 50'den fazlası kadınlardan oluşan 21 kişinin istihdam edildiğini belirten Şeker, bunun örnek bir girişim olduğunu ifade etti.

Şeker, amaçlarının üretim ve istihdam olduğuna işaret ederek, "Adana, Türkiye'de işsizlik rekorları kıran bir kent. Tekstil ise en fazla istihdam sağlayan sektör. Bazı fabrikalar vardır milyonlarca liralık yatırıma rağmen teknoloji sayesinde 5-10 kişi istihdam eder. Tekstil ise daha az yatırım bedeliyle kat kat daha fazla istihdam sağlar. Bunun örneğini burada yaşıyoruz" dedi.

Şirketin kentin yoğun göç alan bölgelerinden merkez ilçe Yüreğir'in Koza Mahallesi'nde faaliyet gösterdiğini bildiren Şeker, şunları kaydetti:

"Yaptığımız hazır giyim üretiminde Adana'da çok fazla görülmeyen penye grubuna da yer veriyoruz. Üretimimizin önemli bir bölümünü de ihraç etmeyi hedefliyoruz. Teknolojik imkanlara sahip makinelerle kaliteli, hızlı, verimli üretim yapmakla kalmayıp AD-KON adıyla da markalaştık. Bu markanın adı kalitesiyle anılacak."

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kosgeb Desteğiyle İş Kurup İstihdam Sağladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement