Köyceğiz Gölü Şiirlendi - Son Dakika
Yerel

Köyceğiz Gölü Şiirlendi

Köyceğiz Gölü Şiirlendi

10. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali etkinlikler programı içerisinde yer alan 21 Mart Dünya Şiir Günü Köyceğiz’de kutlandı.

23.03.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali etkinlikler programı içerisinde yer alan 21 Mart Dünya Şiir Günü Köyceğiz'de kutlandı.

Muğla Yabancılar Derneği daveti üzerine bu yıl 21 Mart Dünya Şiir Günü kutlama programını Köyceğiz'e aldıklarını belirten Kalimerhaba Derneği Başkanı Selma Sonat,

"10 yıldır gerçekleştirmekte olduğumuz, hatta 1. Uluslararası Marmaris Şiir Festivalini de 12 ülke 40 Şair katılımı ile hayata geçirdiğimiz Marmaris'i, şiire bir hayli doyurduğumuza inandığımız için, bu yıl 21 Mart Dünya Şiir Günü etkinliklerimizi Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği işbirliğinde konuğumuz olan Şair Ümit Yaşar Işıkhan, Şevki Özdemir, Ulvi Tanrıverdi ve Eylem Okumuş katılımı ile Köyceğiz Ayaklı Göl tesislerinde, göl kıyısında gerçekleştirdik. Adeta göle ve doğaya bir serenat olarak başlayan şiir resitalimiz, toplumsal mesajı olan şiirlerin okunması ile devam etti ve günbatımında göle Ümit Yaşar Işıkhan imzalı, Dünyanın en küçük okunabilir Şiir Kitabının mayalanması ile sona erdi, İnanıyorum ki bu maya tutacak ve bundan böyle Köyceğiz Şiirin Gölü olarak birçok etkinliğe ev sahipliği yapacaktır "dedi.

Festival Etkinlikler Koordinatörü Umur özlüer etkinlikle ilgili şu bilgileri verdi: "Bu yıl onuncusu gerçekleşen festivalin 21 Mart Dünya Şiir Günü'nün çok renkli geçti. Sabah saat 10.00 da başlayan Doğa İçin Şiir Turu sırasında şiir gibi fotoğraflar çekildi. Akçapınar'da leylekleri karşıladık. Yeşilçam Mahallesi, Yazla mevkiinde Arı Çiftliği ve Balmumu Atölyesini ziyaret ettik. Üniversite mezunu Arıcı, Organik Bal Üretcisi Zafer Pekçedenöz tarafından ikram edilen meşhur Sır Balını tattıktan sonra, Köyceğiz Aykut Oray Kültür ve Sanat Evi'nde, Eğitmen Esin Pir tarafından hazırlanan bir sofrada başta Ekşili Tavuk Dolması olmak üzere bir çok yöresel lezzeti tatmak fırsatını bulduk. Bölgenin en büyük tropikal bitkiler serasını gezip Yuvarlak Çay'ı fotoğrafladık"

Özlüer bu sırada etkinlikleri izlemek için gelen bir Belgesel TV Kanalına da, Yeşilçamlı yönetmen arkadaşları Sami Güçlü, Aykut Düz, Şair dostları, Ümit Yaşar Işıkhan, Ulvi Tanrıverdi ve Eylem Okumuş, Solist Ressam Senem Diyici, Caretta'ların koruyucu meleği Kaptan June, Köyceğiz'deki yaşam dostlarımızın elçisi Suzan, Ünlü Modacı Nail Yurdakul ve Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ile birlikte bölgenin ufkunu açacak bilgiler verdiklerini kaydetti.

10 Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali Etkinlikleri 28 Mart Tarihine kadar sürecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köyceğiz Gölü Şiirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement