Köylüler Baraj Yolunu Kapattı - Son Dakika
Güncel

Köylüler Baraj Yolunu Kapattı

Köylüler Baraj Yolunu Kapattı

Akyazı'da Ballıkaya Barajı nedeniyle arazileri kamulaştırılan köylüler, istimlak bedellerinin düşük olmasına tepki göstererek inşaat yolunu kesti.

21.05.2013 17:35  Güncelleme: 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde Mudurnu Deresi üzerine kurulacak olan Ballıkaya Barajı'nda, bilirkişi heyetinin köylüye ait arazilere biçtiği değeri az bulan 8 köyün halkı, baraj çalışmaları için Taşyatak Köyü Deremahalle'ye gelen iş makinelerine geçiş izni vermedi.

Köy halkının tepkisi üzerine bölgede jandarma önlem alırken, bugün başlaması gereken çalışmalar, istimlak bedellerini az bulan köy halkının tepkileri nedeniyle ertelendi.

Akyazı Mudurnu Çayı üzerinde kurulması kararlaştırılan ve yapımı için ihalesi yapılan Ballıkaya Barajı'nda inşaat çalışmaları bugün başlayacaktı. Bunun için Taşyatak köyü Deremahalle mevkisine gelen iş makinelerinin önü bölgede oturan köylülerce kesildi.

Baraj mağduru olduklarını söyleyen vatandaşlar, bilirkişi heyetinin arazilere düşük bedel biçtiğini söyledi. Olay yerine gelen DSİ 32'nci Bölge Şefi Abdurrahman Cebeci ve Muhtarlar defalarca bir araya gelerek çıkış yolu aradı. Köylüler iş makinelerine yol vermemekte kararlı olunca, olay yerine çok sayıda jandarma ekipleri yönlendirildi.

Yaklaşık 3 saat süren direniş sonrası DSİ 32'nci Bölge Şefi Abdurrahman Cebeci ve köy muhtarları iş makinelerinin pazartesi gününe kadar geri çekilmeleri konusunda anlaşınca İş makineleri ve jandarma olay yerinden ayrıldı.

Muhtarlar ve köylüler yaptıkları açıklamada, kendilerine önce dönüm başı 60 bin lira fiyat söylendiğini belirterek şöyle dedi:

"Bu fiyat 26 bin 500 liraya çekildi. Bu konuda mağduruz. Artvin'de dağ taş arazilere 60 bin lira dönüm başı ödemeler yapılırken, burada sulak tarımın yapılabildiği, Ankara'ya ulaşımın olduğu, karayolunun kenarındaki değerli yerlere 26 bin 500 lira değer biçiliyor. Daha önce verilen fiyatların içinde meyve ağaçları vardı. Bunlar çıkartıldı. Çıkartılınca fiyatlar düştü. Evimizin olduğu yerler tarla olarak gösterilmiş. Baştan yapılan ölçümlerle sonradan bildirilenler birbirini tutmuyor. Bizler buna razı değiliz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. 8 köyde yaklaşık bin 100 hane haritadan silinecek, köylerinden taşınacak. Bu kadar kişinin hakkını göz ardı edemezler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylüler Baraj Yolunu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement