Ksyö Genel Direktörü Üzümcü'ye Legion D'honneur Nişanı - Son Dakika
Güncel

Ksyö Genel Direktörü Üzümcü'ye Legion D'honneur Nişanı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Büyükelçi Ahmet Üzümcü'ye Legion d'Honneur nişanı verildi.

15.12.2015 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Büyükelçi Ahmet Üzümcü'ye Legion d'Honneur nişanı verildi.

Dışişleri Bakanlığında yapılan törende, Fransa'nın en üst düzey nişanı olan Legion d'Honneur madalyası Büyükelçi Üzümcü'ye, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius tarafından takdim edildi.

Ödül töreni sonrası basına açıklama yapan Üzümcü, nişana layık görüldüğünü 6 ay önce Fransa'nın Lahey Büyükelçisi'nden öğrendiğini ve onur duyduğunu dile getirdi.

Üzümcü, "Bu ödüllendirme beni daha da fazla cesaretlendirdi. Önümüzdeki dönemde gerek Suriye ile ilgili gerek diğer konularda önemli misyonlarımız var. Bunları başarıyla gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Üzümcü, nişana diplomasi kariyerindeki geçmişi ve son dönemde KSYÖ bünyesindeki başarıları çerçevesinde layık görüldü.

Daha önce KSYÖ adına da 2013'de Nobel Barış Ödülü alan Üzümcü, 2009'dan bu yana KSYÖ Genel Direktörülüğü görevini sürdürüyor.

Üzümcü daha önce de Halep Başkonsolosluğu, Tel Aviv Büyükelçiliği, NATO Türkiye Daimi Temsilciliği, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği görevlerinde bulunmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ksyö Genel Direktörü Üzümcü'ye Legion D'honneur Nişanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement