Kudüs Şairi Pakdil, Kudüs'de - Son Dakika
Güncel

Kudüs Şairi Pakdil, Kudüs'de

Kamuoyunda Kudüs şairi olarak tanınan ve Kudüs hakkında çok sayıda eseri bulunan şair, yazar Nuri Pakdil, 81 yaşında hayatında ilk kez Kudüs'ü ziyaret etti.

26.03.2015 21:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamuoyunda Kudüs şairi olarak tanınan ve Kudüs hakkında çok sayıda eseri bulunan şair, yazar Nuri Pakdil, 81 yaşında hayatında ilk kez Kudüs'ü ziyaret etti.

Türkiye Koordinasyon ve İşbirliği Ajansı'nın (TİKA), Batı Şeria'nın Nablus kendinde yaptırdığı okulun açılış programı kapsamında Kudüs'ü ziyaret eden Pakdil, ilk olarak Türkiye'nin Filistin Başkonsolosu Büyükelçi Mustafa Sarnıç'ı makamında ziyaret etti. Pakdil, başkonsolosluktaki ziyaret sırasında Kudüs'te bulunmaktan büyük heyecan duyduğunu söyledi.

"Kudüs'ü görmek hayalimdeydi. Çünkü ben Kudüs'e karşı çocukluğumdan beri bir sevgi beslemişimdir" diyen Pakdil, şunları kaydetti :

"Niçin Kudüs'ü çok seviyoruz? Çünkü Kudüs Müslümanların ilk kıblesiydi. Bundan başka ulu önder Hz. Muhammed miraca çıkarken yeryüzünde ayak bastığı son toprak parçası Kudüs olduğu için çok seviyoruz. Çocukluğumdan beri annem bana hep Kudüs hikayeleri anlatırdı. Oradan gelen bir Kudüs sevgim vardır. Burada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum, heyecanlıyım. Başta büyükelçimiz Mustafa Sarnıç bey olmak üzere sizlere en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum."

TİKA'nın düzenlediği program çerçevesinde Kudüs'e gelen Pakdil, yarın Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü ziyaret ettikten sonra pazar günü Nablus'ta TİKA'nın yaptırdığı okulun açılışına katılacak. Okulun açılışına  Büyükelçi Sarnıç, TİKA Başkanı Serdar Çam ve Türkiye'den gelen gazeteci heyeti de katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kudüs Şairi Pakdil, Kudüs'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement