İÜ'lü Öğrencilerin Hazırladığı Küllük Dergisi Yayınlandı - Son Dakika
Güncel

İÜ'lü Öğrencilerin Hazırladığı Küllük Dergisi Yayınlandı

İÜ\'lü Öğrencilerin Hazırladığı Küllük Dergisi Yayınlandı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Küllük Edebiyat dergisi, kasım ayı sayısıyla kitaplıklarda yerini aldı.

03.12.2013 17:19  Güncelleme: 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Küllük Kıraathanesi'nden esinlenen İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan Küllük Edebiyat dergisi, Kasım ayı sayısıyla kitaplıklarda yerini almaya başladı. Genel Yayın Yönetmenliğini Muhammed Bakır Köse'nin yürüttüğü derginin Yayın Kurulu Recep Alptekin, Kübra Taşkıran, Ozan Salmış, Mustafa Taşkın ve Muhammed Bakır Köse'den oluşuyor.

İlk sayıda "Selam-Kelam Niyetine" adlı yazıda neden edebiyatsız olmayacağı; kimliklerdeki, kalıplardaki ve aidiyetliklerdeki farklılıkların Edebiyat Sevgisi ortak paydasında buluşmaya engel teşkil etmeyeceği, etmemesi gerektiği anlatılıyor. Fakülte öğrencilerinin çeşitli edebi türlerdeki yazılarına yer verilirken, Hukukçu Prof.Dr. Fethi Gedikli, "Küllüğü Yaşatmak" ve Yılmaz Odabaşı da "Aşk Kaç Kişiliktir" yazılarıyla ağırlandı.

"Sadece Edebiyat Yapıyoruz" düsturuyla yola çıkan Küllük, bu sayıda olduğu gibi diğer sayılarda da birbirinden değerli isimleri ağırlamayı ve okurları edebiyata doyurmayı vaat ediyor.

Küllük dergisinde Küllüğü Yaşatmak adıyla bir yazı kaleme alınan Prof.Dr. Fethi Gedikli'nin de Yom adını verdiği bir dergisi yaklaşık iki yıldır yayınlanıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İÜ'lü Öğrencilerin Hazırladığı Küllük Dergisi Yayınlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement