Kumburgaz'da Alabora Olan Tekne - Son Dakika
Güncel

Kumburgaz'da Alabora Olan Tekne

Kumburgaz\'da Alabora Olan Tekne

Kumburgaz'da bir teknenin alabora olması sonucu kaybolan 2 kişinin hava muhalefeti nedeniyle ara verilen arama çalışmalarına tekrar başlandı.

28.08.2012 14:12

Kumburgaz'da bir teknenin alabora olması sonucu kaybolan 2 kişinin hava muhalefeti nedeniyle ara verilen arama çalışmalarına tekrar başlandı.

Balık tutmak için önceki gün denize açılan 5 kişinin içinde bulunduğu teknenin alabora olması sonucu 1 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuş, sahil güvenlik ekiplerinin çalışmaları sonucu kaybolan 4 kişiden 2'sinin ise cesetlerine ulaşılmıştı.

Kayıp diğer 2 kişinin arama çalışmalarına hava muhalefeti nedeniyle sabah saatlerinde verilen aranın ardından bugün öğlen saatlerinde yeniden başlandı.

Arama çalışmalarına, Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) ekipleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve dalgıç ekipleri ile Sahil Güvenlik ekipleri katılıyor.

Kayıp İsmail Kılıçkaya'nın ağabeyi Hasan Kılıçkaya basın mensuplarına yaptığı açıklamada, arama çalışmalarına geç başlandığını savunarak, şunları söyledi:

"İlk haber verildiği anda aramaya başlasalardı, kardeşim ve arkadaşları belki kurtarılabilirdi. Arama kurtarmaya çok geç başladılar. Hatta arama kurtarmaya basın mensuplarını gördükten sonra başladılar. Basın mensuplarına çok teşekkür ediyorum. Sizin gelmenizle burada çalışmalar daha da arttı. Ancak siz buradan ayrıldıktan sonra çalışmaların yavaşladığını gördüm. Sabahtan itibaren hava muhalefetini neden gösterip, çalışmalara ara verdiler. Şuanda tekrar sizi görünce aramaya başladılar. Hala umudumu koruyorum, kardeşimin canlı olarak kurtarılacağını ümit ediyorum."

41 yaşındaki İsmail Kılıçkaya'ın evli ve işsiz olduğu, diğer kayıp 40 yaşındaki Hamdi Ali Ertuğrul'un da taksi şoförü olarak çalıştığı öğrenildi.

Kılıçkaya ve Ertuğrul'un yakınlarının Büyükçekmece Balıkçı Barınağı'ndaki bekleyişleri sürüyor.

Muhabir: Mehmet Ali Derdiyok - Fatih Çakmak/ Nurhan Çorlu

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement